Westfriesland

SNS franchiser opent winkel in winkelrondje Hoorn

sns_winkel_hoornHOORN – Vrijdag 24 oktober opent de SNS een winkel aan de Gedempte Turfhaven 50 in Hoorn. De locatie is bewust gekozen. “In het winkelrondje van Hoorn, aan de goede kant van de markt. Bovendien kun je nog even snel voor de winkel parkeren om iets op te halen,” aldus franchisenemer Frank Weijling (zie foto hierboven).

Winkelstraat

Al eerder in 2010 zou er sprake zijn van een vestiging van de SNS in de binnenstad van Hoorn. Weijling: “Dat is toen niet doorgedaan.” Dit jaar komt de vestiging er wel. “In februari 2014 heb ik mijn oog op dit pand laten vallen waarna de procedures zijn begonnen. Een gemeente heeft liever geen makelaars en financiële dienstverleners in de winkelstraten. Maar dat is allemaal geregeld. Nu het pand verbouwen zodat wij hier onze klanten kunnen ontvangen.” Landelijk streeft de SNS naar totaal 240 winkels ‘daar waar de mensen zijn’, winkelstraten. 50% van deze vestigingen wordt door eigen mensen in loondienst ingevuld en de andere helft door franchisers.

Geen geldstorten of pinnen

Sinds deze week zijn de ramen bestickerd met het SNS logo en wordt de vestiging zichtbaar. “Best grappig dat al veel mensen lopen tijdens de verbouwing al even binnen om te kijken.” De winkel krijgt geen kasfunctie, ofwel men kan er geen geld storten of pinnen. “We zijn nog wel op zoek naar een locatie voor een geldautomaat in een winkel of in een pand,” aldus de SNS franchiser.

Productadvies

Met een team van 4 mensen, inclusief Weijling en zijn vriendin, bemannen zij straks 6 dagen in de week de winkel voor advies en informatie over betalen, sparen, verzekeringen en hypotheken. “Wat veel mensen niet weten is dat wij ook hypotheken aanbieden van andere aanbieders, wij kunnen dus onafhankelijk advies geven.”

Regio Hoorn – Enkhuizen

Deze SNS winkel is gericht op Hoorn, maar ook voor de rest van Westfriesland. “Met SNS is afgesproken dat ik de regio Hoorn-Enkhuizen mag doen. Een vestiging in 2015 in Enkhuizen is daarom ook goed mogelijk.”

De winkel opent vrijdag 24 oktober haar deuren voor de klanten en op vrijdag 31 oktober is de officiële opening.
Populair deze week

To Top
*/ ?>