Westfriesland

Bouw Lidl-supermarkt Wognum gestart

Lidl_logoWOGNUM – Bouwbedrijf Heddes Bouw & Ontwikkeling is gestart met de bouw van de nieuwe Lidl-supermarkt in winkelcentrum De Boogerd in Wognum. De bouwwerkzaamheden zijn in opdracht van Pro Wognum V&G. Dit meldt vastgoedmarkt op haar website.

Constructeur is Tentij uit Heemskerk die werkte met het ontwerp gemaakt door Niels Giling uit Zwaagdijk. De oplevering wordt in juli verwacht, daarna volgen nog enkele maanden van inrichten. De planning is dat de supermarkt in september open zal gaan.

In Wognum is er ruimte ontstaan in het hart van het dorp. Dit komt, omdat een aantal voorzieningen zijn verplaatst. Basisschool De Speelwagen, peuterspeelzaal De Speulboet en Sporthal ’t Span zijn verplaatst naar De Bloesem, het nieuwe multifunctioneel centrum in de wijk Bloesemgaerde.  Met deze uitbreiding wordt de huidige straat de Boogerd tussen de slager en de Blokker een voetgangersgebied en komen er bij de Lidl bijna honderd extra parkeerplaatsen bij.

De uitbreiding van winkelcentrum De Boogerd is een plan gemaakt door WPM Development samen met Pro Wognum V&G, de gemeente en de ondernemersvereniging Wognum-Nibbixwoud.
Populair deze week

To Top
*/ ?>