Westfriesland

Omrijden voor Compagnie, Factorij en Marowijne in Zwaag

Oostergouw_dichtZWAAG – Vanaf 26 mei is de Oostergouw vanaf de Dorpsstraat Zwaag tot 100 meter voor de Westfrisiaweg afgesloten voor het verkeer. Voor zowel fietsers als auto- en vrachtverkeer is er een omleidingsroute voor de bedrijventerreinen De Compagnie, De Marowijne en De Factorij. De verkeerssituatie wordt voor de komst van de nieuwe en verbreedde Westfrisiaweg aangepast met een kruispunt met stoplichten.

Verkeersregelaars

De verkeersregelaars hebben het druk deze maandag. Veel verkeer kijkt hen verbaasd aan dat men niet de gewone route kan vervolgen. Vanaf de Westfrisiaweg keren veel automobilisten, nadat ze de Oostergouw zijn opgereden,  na de vluchtheuvel weer om richting de Westfrisiaweg. De route moet ook gevolgd worden wil men naar De Marowijne of De Factorij rijden.

Verkeersregelaars staan de gehele dag paraat om ruimte te creëren voor het vrachtverkeer en doorstroming van al het overige verkeer. “De zandwagens voor de ophoging van de Westfrisiaweg moet wij direct ruimte geven. Die keren via deze afslag De Strip om bij de zandstort te komen,” aldus één van de verkeersregelaars.

Inhaken

Al het verkeer voor De Compagnie moet over de oprit van Van der Laan Techniek. Dit bedrijf maakt er een speciaal moment van. Een groot doek aan het gebouw wijst het verkeer naar links voor De Compagnie en rechts voor de koffie.

DSC_3326-13 (Medium)

Richting Factorij/Compagnie

Zowel vanaf A7 als vanuit zuidelijke richting dient men via de Strip de afslag te nemen parallel aan de Westfrisiaweg. Voor met name het vrachtverkeer is dat nog best een lastig kruispunt.  Fietsers voor deze richting kunnen halverwege de Dorpsstraat Zwaag thv Slaapkenner Theo Bot via het fietspad op het bedrijventerrein komen. Ook via de wijk Bangert en Oosterpolder zijn De Factorij en De Marowijne via de fiets toegankelijk.

Richting De Compagnie

Autoverkeer voor de Compagnie kan alleen via de afslag Oostergouw op de Westfrisiaweg daar komen. Daar worden zij via de oprit van Van der Laan techniek langs het pand op het bedrijventerrein geleid. De fietsers kunnen zowel vanaf de Dorpsstraat Zwaag en ook via Balkweiterhoek de normale route fietsen. Ter hoogte van de benzinepomp kan men de weg oversteken.

De werkzaamheden duren volgens de planning van de Gemeente Hoorn nog tot circa 23 juni. Tot die tijd is het even omrijden. Voor een foto overzicht bekijk de Facebookpagina van onze partnerwebsite OnsWestfriesland.

To Top