Westfriesland

Broersen uit Lutjebroek sluit succesvol spinazieseizoen af

LUTJEBROEK – Al ruim tien jaar is Maatschap Broersen aan De Gouw in Lutjebroek actief in het telen van veldverse spinazie. De bevlogen tuindersfamilie teelt al generaties met kennis, toewijding en zorg spinazie en andere bladgroenten. Deze week oogst Jacob Broersen de laatste spinazie van dit jaar.

De malse bladgroente van Maatschap Broersen is geliefd bij buurtbewoners en te koop bij lokale groentespeciaalzaken. Maar ook ver daarbuiten valt de spinazie goed in de smaak. Broersen: “Ik ben trots dat ons mooie product waar we zo veel liefde en hard werk instoppen dagelijks bij veel mensen op het bord belandt.”

Van Hollandse bodem

Broersen kijkt terug op een succesvol spinazieseizoen: “De lenteoogst heeft meer tijd gekregen om te groeien. Hierdoor krijgt de spinazie meer smaak en zijn de blaadjes malser. Door het relatief warme weer de afgelopen paar maanden, waren we ook in staat om extra gewassen te oogsten dit jaar. Dat is natuurlijk heel mooi meegenomen.”

De producten worden niet alleen regionale verkocht, maar ook landelijk. Hiervoor werk de teler samen met onder andere HelloFresh. Maartje Frederiks, CEO van HelloFresh Benelux: “We vinden een directe relatie met lokale leveranciers die heel belangrijk, ook omdat zij continue kwaliteit garanderen en in staat zijn om mee te bewegen met precies de hoeveelheden die we nodig hebben. Maatschap Broersen uit Lutjebroek is één van de leveranciers waar we al vanaf het begin mee samenwerken en dat is nu alweer bijna vijf jaar.”

Broersen uit Lutjebroek sluit succesvol spinazieseizoen af
To Top