Westfriesland

Intertoys opent 10 november proefwinkel in Hoorn

HOORN – De oude vestiging van Blokker kwam na de verhuizing van de vestiging naar de Gouw leeg te staan. Nadat eerst Bart Smit erin zou komen, werd besloten om de winkel om te bouwen naar een Intertoys beleefwinkel. In Hoorn opent op 10 november de 2e vestiging in Nederland. Leerdam heeft vandaag, 3 november, de primeur.

Intertoys wil de magie terugbrengen in de winkels en spelen komt daarbij meer centraal te staan. De grootste speelgoedorganisatie van Nederland opent de komende weken drie proefwinkels waar dit de aankomende maanden voor klanten en klantjes tot leven komt. De proefwinkels zijn een eerste stap in de richting van de nieuwe merkstrategie en bieden het speelgoedbedrijf de kans om te leren van klanten en klantjes tijdens de ontwikkeling van het nieuwe winkelconcept.

geldtelmachine en de slagboom bij de kassa

Door de ogen van het kind

Intertoys heeft de huidige winkels samen met haar doelgroepen kritisch bekeken, ‘door de ogen van het kind’, en die kennis meegenomen in het ontwerp. Het resultaat is te beleven in drie nieuwe proefwinkels, waarvan de eerste vandaag de deuren opent in Leerdam. Dankzij een andere assortimentskeuzes is er meer ruimte ontstaan voor plezier en beleving. Die ruimte is gebruikt voor elementen als lachspiegels, een uitkijktoren en speelpleinen die regelmatig worden vernieuwd waardoor er steeds iets nieuws te beleven is. Een deel van het speelgoed wordt uit de doos gepresenteerd, zodat kinderen het kunnen testen door het aan te raken, of er zelfs mee te kunnen spelen. De geldtelmachine en de slagboom bij de kassa, maken dat klanten en klantjes de winkel met een nog grotere glimlach verlaten.

20161103-dsc_9940

Wij namen alvast een kijkje door de ramen en het plastic. De eerste stellingen zijn al klaar.

Nieuwe indeling

Terwijl de kinderen spelen op het speelplein, kunnen de ouders zich laten inspireren door het speelgoed. Daarbij is het winkelassortiment opnieuw ingedeeld op basis van speelprofielen. Dit maakt het voor klanten nog makkelijker om speelgoed te vinden dat goed aansluit op hun eigen speelprofiel. Zo kunnen klanten die ervan houden om zelf iets te creëren, de kleurboeken tegenwoordig bij het bouwspeelgoed vinden. Playmobil ligt niet meer bij LEGO, maar in de buurt van de poppen, omdat ook dit type speelgoed betrekking heeft op een vorm van rollenspel. Op basis van de ervaringen en de reacties van bezoekers bekijkt de speelgoedwinkel hoe de winkelervaring voor haar klanten en klantjes verbeterd kan worden.

Proefwinkel Intertoys in Leerdam

Proefwinkel Intertoys in Leerdam

20161103-dsc_9937“Spelen is ontzettend belangrijk en dat gaat veel verder dan speelgoed alleen. Deze proefwinkels nodigen uit om te spelen en zijn voor ons als een test; ze stellen ons in staat om te leren van onze klanten en klantjes, aldus Saskia Bax, Directeur Marketing & Formule Intertoys. “Gaandeweg zullen we elementen toevoegen en verwijderen om te kunnen testen waar onze klanten blij van worden. Een ding staat vast: in de nieuwe winkelformule van Intertoys komt hoe dan ook meer ruimte voor beleving. Het is onze eerste stap in de ontwikkeling naar het nieuwe Intertoys, het meest speelse merk van Nederland.”

Breed

De winkel aan het Breed in Hoorn gaat op donderdag 10 november voor het eerst open. Precies op tijd voor de feestdagen. Voor wie de trap in de winkel zoekt, deze is er niet meer. De gehele winkel is teruggebracht tot alleen de begane grond. In de rest van het pand worden appartementen gerealiseerd.

Foto’s Alex Gitzels/Westfriesland Media | Tekst via partnerwebsite met dagelijks nieuws voor Westfriesland, OnsWestfriesland.nl

Intertoys opent 10 november proefwinkel in HoornPopulair deze week

To Top
*/ ?>