Westfriesland

Medemblik: Geen uitbreiding winkelgebied Klaverweide in Zwaagdijk-Oost

Foto: Alex Gitzels

MEDEMBLIK–De gemeente Medemblik wil geen verdere uitbreiding van Winkelhart Klaverweide in Zwaagdijk-Oost, de nadruk moet liggen op de kernen. Dat bleek donderdagavond tijdens de commissievergadering bestuur en middelen waar wethouder Harry Nederpelt aan de commissieleden liet weten dat het bestemmingsplan wordt gehandhaafd en een uitbreiding van Klaverweide niet aan de orde is. Dit meldt Medemblik Actueel.

Wel gaat de gemeente Medemblik meer de nadruk leggen op winkels in de kernen van de gemeente Medemblik, zo is de gemeente al druk in overleg met de middenstanders van Medemblik om te kijken hoe de Nieuwstraat aantrekkelijker kan worden gemaakt voor de Medemblikkers maar ook voor de middenstanders om zich te gaan vestigen in de binnenstad van Medemblik.

Pickup-stores

Pickup-stores is een nieuwe ontwikkeling, bedrijven als Albert Heijn openen op diverse plekken in Nederland pickup-stores waar klanten hun bestelde boodschappen kunnen ophalen. Wethouder Harry Nederpelt laat weten dat de gemeente niet afwijzend tegen de komst van dit soort bedrijven aan kijkt maar wel elke aanvraag goed gaat bestuderen. ,, Het moet niet zo zijn dat op het industrieterrein straks de ene na de andere winkel gaat openen, dat staan wij niet toe,” zegt Nederpelt.

 

To Top