Westfriesland

Secret Rooms: Platform met aanbod van locaties voor je avontuurtje

HOORN – Stel je wilt met je nieuwe liefde meer dan een gezellig hapje eten, maar één van beide is nog getrouwd. Waar spreek je dan af? Hoornse ondernemer Frans Kragten ondervond zelf dit dilemma met zijn nieuwe vriendin die nog een relatie had. Nu drie jaar later staat er een platform voor dit soort avontuurtjes; secretrooms.nl.

Frans Kragten heeft een ondernemers verleden. Lange tijd actief met een eigen uitzendbureau en na een fusie heeft hij zijn aandeel verkocht en werd actief als adviseur in flexibele arbeidsbemiddeling. Maar privé was er ook veel veranderd. Van getrouwde man van drie kinderen, werd hij vader van drie opgroeiende kinderen na het overlijden van zijn vrouw. Door een spel Wordfeud op de smartphone kwam hij in contact met zijn tegenspeelster, een vrouw uit Limburg en getrouwd. Het klikte en zochten zij beiden na het chatten naar meer, een spannend avontuur.

“De eerste keer dat ik met haar afsprak, heb ik op internet gezocht naar Love Hotels en Rendez-Vous Hotels in Nederland. Die waren er vrijwel niet. Daarna heb ik een paar hotels gebeld met de vraag of ik om 10 uur ‘s ochtends een kamer kon krijgen voor een paar uur, dat was niet mogelijk. Ik moest inchecken om 15.00 uur en boeken voor een hele dag en nacht. Uiteindelijk vond ik een mooie privé sauna, die volledig voldeed aan de verwachtingen!”

Deze ervaring deed de ondernemer nadenken waarom het zo moeilijk is om deze ruimte voor een avontuur te vinden in Nederland. De zuiderburen zijn hierin makkelijker. Kragten “Als je over de grens komt zie je direct het eerste love hotel al liggen. Een ander voorbeeld, privé sauna’s. In Nederland hebben we er zo’n 50 stuks, in België 700. En een Nederlander gaat men niet minder vreemd.”

liefde_schaduw

Doelgroep 1 miljoen

Met een achtergrond als marketeer weet Kragten als geen ander dat er een bredere behoefte moet zijn voordat je het idee van een platform voor avontuurtjes gaat ontwikkelen. “Uit mijn onderzoek bleek dat er bij elkaar zo’n 1 miljoen Nederlanders geregistreerd zijn bij sites als Second Love, Mijngeheimeliefde en nog 30 van dit soort datingsites. Daarmee nemen wij aan dat onze doelgroep bestaat uit 1 miljoen mensen, die behoefte hebben aan een kamer om samen met hun minnaar of minnares te zijn.” De ondernemer, met 75% de grootste aandeelhouder van het platform, ziet dus veel kansen.

“Een bed en breakfast die 30% van de tijd verhuurd is, kan ik drie keer per dag een klant aanleveren.”

Locaties

Het platform valt en staat bij de locaties. Hotels, motels, prive wellness en sauna’s en bed en breakfast (BnB) locaties die geschikt zijn voor Secret Rooms. “Als ik bij potentiële locaties op bezoek gaan worden sommige partijen enthousiast van het verdien model. Want een bed en breakfast die 30% van de tijd verhuurd is, kan ik drie keer per dag een klant aanleveren. Maar er zijn ook ondernemers bij die mij de zoon van Satan hebben genoemd, jij bevorderd vreemdgaan.” Met 200 locaties denk de Hoornse ondernemers te kunnen voldoen aan de vraag naar avontuurtjes.

Ambitie wereldwijd

Het platform is inmiddels al gestart in Nederland en België. Over de toekomst is de ondernemer ambitieus. “Het plan is om binnen 1 tot 2 jaar zoveel mogelijk landen in Europa dit ook te gaan aanbieden en de jaren daarna ook de andere continenten. Daarmee wil ik over 5 jaar op elk continent actief zijn met het label Secret Rooms.”

Interview

Luister hier naar het interview van Frans Kragten in het ondernemersprogramma Westfriesland in Bedrijf op Radio Hoorn van zaterdag 10 september 2016. Hierin vertelt hij het verhaal van de aanleiding, de investeerders, privacy, de locaties en zijn ambitieplannen met het platform.

Foto’s via freeimages.com

Secret Rooms: Platform met aanbod van locaties voor je avontuurtje
artikel loopt door onder deze advertentie
To Top
*/ ?>