Westfriesland

Simon Loos met acht e-trucks voor Heineken in Amsterdam

WOGNUM – Maar liefst acht elektrische trucks heeft transportbedrijf Simon Loos uit Wognum nu rijden voor de horecabelevering van Heineken in de Amsterdamse binnenstad. Met de elektrische wagen in Rotterdam, ook voor het biermerk, komt de elektrische vloot op negen stuks.

De volledig elektrische 13 tons vrachtwagens worden ingezet voor de distributie van het horeca-assortiment in Amsterdam. Naast wagens met Heineken-uitstraling, rijden er nu ook 3 Amstel-wagens op groene stroom in de stad. Hiermee breidt Heineken in ruim een jaar tijd het elektrisch wagenpark in de hoofdstad met zeven stuks. Met de keuze voor electrisch heeft Heineken de ambitie om in 2020 voor de horecadistributie in alle grote steden in de Randstad volledig gebruik te maken van 0-emissie transport.

Elektrische vrachtwagens Amsterdam

Simon Loos

De door vervoerder Simon Loos ingezette elektrische Heineken vrachtwagens rijden op stroom, die is opgewekt met de zonnepanelen op het dak van distributievestiging in Amsterdam. Dankzij het laadvermogen van 5 ton en een bereik tot 120 km zijn ze uitermate geschikt voor stedelijke distributie. De aanwezigheid van de elektrische vrachtwagens is onder meer het resultaat van de samenwerking tussen Heineken Nederland en de Gemeente Amsterdam. Beide partijen maken onderdeel uit van het Europees project FREVUE, dat elektrisch vrachtvervoer door de stad stimuleert en onder meer tot doel heeft de luchtkwaliteit te verbeteren.

Uitstootvrij Amsterdam

Wethouder Abdeluheb Choho van de Gemeente Amsterdam: “Amsterdam wil zoveel mogelijk uitstootvrij verkeer in 2025 om zo te zorgen voor schone en gezonde lucht in de stad. Om dat te kunnen bereiken is het van groot belang dat iedereen nu aan de slag gaat. Heineken rijdt niet alleen elektrisch, maar doet het ook nog eens op grotere schaal. Ik ga ervan uit dat alle Amsterdamse bedrijven dit voorbeeld zullen volgen en kiezen voor emissievrije voertuigen. Zo werken we samen aan een uitstootvrij Amsterdam in 2025.”

“In Amsterdam liggen bovendien de roots van onze merken Heineken en Amstel. We vinden het dan ook niet meer dan vanzelfsprekend dat we een bijdrage leveren aan het leefbaar en groen houden van de stad,” voegt Jeroen Corver, directeur Heineken Groothandel toe.

Simon Loos met acht e-trucks voor Heineken in Amsterdam
To Top