Westfriesland

Bogra maakt doorstart met Belgische Funico

Foto via website Bogra.nl

ENKHUIZEN – Bogra de specialist in uitvaartkisten die recent in financiële problemen kwam, wordt overgenomen door de groep Funico, die in belangrijke mate is ontstaan uit het Belgische Demaco en het Franse Cerceuils du Nord. Funico bereikte hiertoe woensdag een akkoord met curator Guido De Wit. De curator heeft de laatste 2 weken de activiteiten van kistenproductie en –leveringen voortgezet, waardoor de continuïteit van Bogra verzekerd is gebleven.

Sinds 2 generaties focust Funico zich als onafhankelijke producent volledig op de productie van uitvaarkisten. Gezien zijn internationale activiteiten heeft de groep een erg breed gamma, bestaand uit een volledig assortiment met folie bedrukte spaanplaat en mdf kisten evenals een erg ruim assortiment massieve kisten.

Onafhankelijk

Funico is volledig onafhankelijk van verzekeraars of andere dienstverleners en profileert zich dan ook als dé lange termijn partner van de uitvaartondernemer. De groep is operationeel volledig geïntegreerd in de verwerking vanaf ruwe planken tot de volledige afwerking van de uitvaartkist. Funico kiest voor lokale productie, waarmee het zich onderscheidt van spelers die hun producten importeren uit Oost Europa. Met de investering in Bogra, zet Funico nu een nadrukkelijke stap op de Nederlandse markt.

Gevestigde waarden

Bart Ardies, algemeen directeur Funico meldt : “Zowel Bogra als Funico zijn bedrijven met een lange geschiedenis van meer dan 50 jaar en absoluut gevestigde waarden in de uitvaartbranche. Beide bedrijven zijn ook lokale producenten en staan bekend om hun hechte relatie met hun klanten. Wij kijken er naar uit om de nauwe relatie van Bogra met haar klanten verder uit te diepen en de mogelijkheden inzake assortiment, service en diensten van de totale groep voor te stellen aan de Nederlandse uitvaartondernemer. We blijven met Bogra haar Nederlandse identiteit en specialisme koesteren; dicht bij de klant staan, is immers één van onze kernwaarden.”

Over Funico

Funico is marktleider in uitvaartkisten in België en heeft daarnaast activiteiten vanuit diverse vestigingen in Frankrijk. De groep heeft meer dan 130 personeelsleden in dienst en produceert jaarlijks 80.000 uitvaartkisten. Met de toevoeging van Bogra groeit het personeelsbestand tot rond 170 en het volume tot meer dan 120.000 kisten.

To Top