Westfriesland

Django (19) geniet van landelijke finale Zomerondernemer

Foto aangeleverd

ZWOLLE – Donderdagavond was de landelijke finale van het programma Zomerondernemer. In Westfriesland deden deze zomer 12 jonge ondernemers in de dop mee in dit korte en intensieve ondernemersprogramma. De winnaar op de finaledag in Hoorn was Django de Vreng en mocht onze regio daarmee vertegenwoordigen op de landelijk finale.

In het voetbalstadion van PEC Zwolle waren ruim 200 bezoekers bijeen om de finale van Zomerondernemer te bekijken. Een tal regio’s hebben dit jaar meegedaan aan Zomerondernemer en alle winnaars troffen elkaar donderavond in Zwolle.

Elke deelnemer presenteerde zij of haar product aan de zaal. Django presenteerde als tweede zijn Filawheel. Hij gebruikt gerecycled plastic als basis van zijn filament, de grondstof die 3d printers gebruiken om plastic voorwerpen te maken. Hij liet tijdens zijn presentatie een filmpje zien en gaf een toelichting zijn ontstaan van zijn productidee. Daarna kwamen de vragen van de jury die Django zo goed als mogelijk beantwoorden.

Nadat alle kandidaten waren geweest, de deelnemers varieerden van 15 tot 24 jaar, was het tijd voor juryberaad. Na ruim 20 minuten was het tijd om de Top 3 bekend te maken. Nadat ook de nummer 1 bekend was, bleek dat Django niet bij de top3 behoorde.

De presentatietafel van Filawheel

“Ik vond het een leuke avond, heel anders dan in Hoorn. Meer interactie met het publiek. Ook superleuk om alle andere finalisten te zien met hun ideeën,” reageert de 19-jarige Django nuchter. Voor hem heeft de toekomst nog veel in het verschiet. En zijn eerste betalende klant. “Ja, een wethouder belde mij op om te vragen of ik een mooie prijs wilde printen die hij binnenkort mag gaan uitreiken.”

Interview

Zaterdag 7 oktober in de uitzending van Westfriesland in bedrijf op Weeff een korte reactie van Django op deze finale. Hij was ook al eerder te gast namelijk in de uitzending van 9 september 2017  samen Sylvia Bakker namens de organisatie van Zomerondernemer Westfriesland. Django vertelde toen uitgebreid over het programma en zijn product.

Django (19) geniet van landelijke finale Zomerondernemer
To Top