Westfriesland

En de Westfriese winnaars van de FD Gazelle Awards zijn …

REGIO – Dinsdagmiddag 14 november zijn de FD Gazellen in de regio West uitgereikt in de Stadsgehoorzaal in Leiden. Ondernemingen die meedoen en kunnen aantonen dat zij drie jaar op rij een groei van 20% groei doormaken krijgen een FD Gazelle. Ook in onze regio werden meerdere FD Gazellen uitgereikt.

Categorie klein (€100.000 tot €2 mln)

De winnaar in deze categorie werd CruiseReizen.nl uit Rotterdam. Een mooi voorbeeld van een slechte service ervaren en dat beter willen doen, het boeken van een cruise reis. In de lijst op 138 een bedrijf uit Hoogwoud, KIIP. Het bedrijf is actief als import van verwarmings en warmwater producten voor vele doeleinden. Uit De Goorn op plaats 155 staat Double Paid van Henk Braas. Zijn bedrijf spoort onverschuldigde betalingen op.

Categorie middelgroot (€2 mln tot €10 mln)

In deze categorie won Globalinternet uit Amsterdam. Met tevens een mooie plaats voor Social Blue uit Hoorn op plaats 10. Het bedrijf actief met leads verwerving op Facebook groeit snel en niet alleen in Nederland. Afgelopen jaar er ook nieuwe vestigingen in het buitenland geopend. Hero Business Solutions actief in recruiment uit Wognum staat op plaats 36. Nog net binnen de top 50 op plaats 49 staat Baanbereik uit Zwaag. De dames van Baanbereik zijn als uitzendbureau actief in de sectoren office en techniek.

Toevallig waren wij als redactie bij Baanbereik toen het telefoontje over de FD Gazelle binnen kwam. Mede eigenaar Moona Roora over deze nominatie.

Ook uit Zwaag, Rolan Robotics op plaats 63. Het bedrijf van DGA Hans Stam heeft door zijn verkoop eerder dit jaar aan OX. ook de mogelijkheid om door te groeien. RR Mechatronics uit Zwaag staat op plaats 72, dit bedrijf is enkele jaren terug ook gekocht van de DGA, maar blijft prima presteren. Op plaats 74 staat Snaas Metaalwaren uit Hoorn. Het bedrijf weet door mechanisatie door te groeien in het vervaardigen van o.a. metaal stellingen en ondergrondse afval containers.

Categorie groot (meer dan €10 mln)

Nog net voor Pay for people en Coolblue won MessageBird uit Amsterdam. Uit Zwaagdijk-Oost staat op plaats 27 De Eekhoorn Woodworkings. De maker van zelf-in-elkaar-zet meubels profiteerd van afzetgroei in het buitenland. In 2019 moet een nieuw Experience Center in Hoorn de groei in online bestellingen verder laten groeien. Mediabureau Abovo Media uit Hoorn staat op plaats 30 in de lijst FD Gazellen. Het bedrijf lijkt daarmee een jaarlijks abonnement te hebben op een vermelding in de lijst.

Over de FD Gazellen

Ieder jaar reikt Het Financieele Dagblad de FD Gazellen uit aan de snelst groeiende bedrijven van Nederland. Alle ondernemingen die de afgelopen drie boekjaren minstens 20% omzetgroei hebben gehaald, mogen zich FD Gazelle noemen. De snelste drie groeiers per regio en per categorie ontvangen nog eens een Gouden, Zilveren en Bronzen Gazelle.

Er zijn vier regio’s: Noord (Groningen, Friesland en Drenthe), Zuid (Noord-Brabant, Limburg en Zeeland), West (Noord-Holland, Flevoland en Zuid-Holland) en Oost (Utrecht, Gelderland en Overijssel). En drie omzetcategorieën: klein (€100.000 tot €2 mln), middelgroot (€2 mln tot €10 mln) en groot (meer dan €10 mln).

In totaal werden in de Stadsgehoorzaal in Leiden 335 FD Gazellen bekroond, 184 uit Noord-Holland, 138 uit Zuid-Holland en 13 uit Flevoland. Dat is 15% meer dan vorig jaar, toen deze provincies nog 292 Gazellen kenden. De bedrijven behaalden een gemiddelde omzetgroei van 148% over de jaren 2014 tot en met 2016. Dit jaar zijn er in totaal 755 FD Gazellen in Nederland, bijna een kwart meer dan vorig jaar. (bron Fd.nl)

En de Westfriese winnaars van de FD Gazelle Awards zijn …
artikel loopt door onder deze advertentie
To Top
*/ ?>