Westfriesland

Jean le Jean Catering kanshebber voor Award Duurzame Ondernemer

ZWAAGDIJK – Horecaondernemers uit Medemblik die duurzaam werken, worden uitgenodigd mee te doen aan de verkiezing van de Award Duurzame Ondernemer 2017. Voor Jean le Jean Catering in Zwaagdijk is duurzaamheid een vast gegeven waardoor de stookkosten vrijwel nihil zijn.

Eigenaar en chef-kok Jan Schouten, genomineerd voor de Award, legt uit hoe dat zit: “Door de vele apparatuur op de zaak die warmte afgeeft, hoeven we niet te stoken. Het is ’s winters weleens fris in het bedrijf, maar dat geeft niet. Veel warmte is bovendien slecht voor de houdbaarheid van onze producten.”

Uit de regio

Als het even kan, worden bij het cateringbedrijf de producten in de regio ingekocht. “Vis komt uit de buurt, de Opperdoeser Rondes komen natuurlijk uit onze gemeente en de Beemsterkaas betrekken we uit de regio.”

Deze maand heeft het bedrijf net zonnepanelen gekregen. “We gaan het nog niet redden om helemaal energieneutraal te worden, door de piekbelasting in de werkzaamheden. Maar de helft van het verbruik kunnen we al zelf helemaal opwekken.” Wat daarbij ook gaat helpen is het aanbrengen van LED-verlichting. “Wat zo wie zo meehelpt is dat we een koelcel in plaats van koelkasten in het bedrijf hebben staan. Want een koelcel scheelt veel energie en dus veel geld.”

Award

Jan Schouten nam het afgelopen voorjaar deel aan een gemeentelijke bijeenkomst voor horecaondernemers over ‘Duurzaam ondernemen’. Daar deelden de ondernemers praktijkervaringen en kregen ze tips van experts. Alle deelnemers aan de workshop maken automatisch kans op de Award Duurzaam Ondernemer 2017. Het betreft naast Jean le Jean Catering onder meer Café Restaurant Partycentrum Stam (Wognum), Chinees-Indisch Restaurant  ‘Danny Leung’ (Medemblik), café-restaurant ’t Fortuin (Wervershoof), Het Wapen van Medemblik en Stichting Dorpshuis “De Nieuwe Haven” (Abbekerk).

Bekendmaking

De bekendmaking van de Award Duurzame Ondernemer is in november. Meer informatie op www.duurzaammedembik.nl.

Jean le Jean Catering kanshebber voor Award Duurzame Ondernemer
To Top