Westfriesland

Medemblik: ‘Adverteren in gemeentegids, pas op voor acquisitiefraude’

MEDEMBLIK – De gemeente Medemblik heeft maandag via de eigen website gemeld dat er veel meldingen zijn van bedrijven die gebeld worden door ‘uitgevers van de Gemeentegids Medemblik’. Deze vragen of het bedrijf wil adverteren in de gids. Volgens de gemeente lijkt dit een geval van acquisitiefraude.

De gids van Medemblik is in week 29 bij alle inwoners/bedrijven verspreid. Uitgever van de gids, Akse Media, heeft de advertentiewerving voor deze gids dan ook afgesloten. “Het lijkt erop dat de ‘uitgevers’ meeliften op de uitgave van de nieuwste Gemeentegids Medemblik 2017-2018.”

Tip gemeente

Wordt u ook benaderd door een gidsenuitgever? Medemblik heeft een tip: “Ga nooit zonder meer in op een advertentieaanbod in een (digitale) gids. Check eerst om welk bedrijf het gaat. De uitgever van de officiële gemeentegids Medemblik is Akse Media uit Den Helder.”

Aangifte

De gemeente Medemblik heeft inmiddels aangifte gedaan bij de Fraudehelpdesk. Ondernemers die zijn benaderd kunnen ook zelf melding doen bij de Fraudehelpdesk.

To Top