Westfriesland

Wielrennen is booming; Interview Jacco Konijn van Konijn Cycling

Bianchi Intenso Dama Bianca promotie foto

HOORN – “Wielrennen is booming, zeker onder vrouwen” kopte het AD begin juni. Als fietsland zitten wij al veel op de fiets maar van recreatief naar sporten neemt toe. Combineer dat met de start van de Tour de France en mooi weer en de fietskoorts stijgt.

Menig fietser die kilometers en snelheid wil bijhouden gebruikt daarvoor een App. Daarvan is Strava met bijna 1 miljoen gebruikers in Nederland veruit de grootste. Met dank aan deze App en fietsmagazine Bicycling weten we ook meer over de Nederlandse sportieve fietsers.

Enkele feitjes

  • Nederlandse mannen fietsen gemiddeld 50,9 kilometer per rit – Nederlandse vrouw gemiddeld 39,8 kilometer per keer
  • Mannen gaan met 26,9 kilometer per uur zo’n 5 kilometer harder dan vrouwelijke fietsers.
  • Gemiddelde beweegtijd bij mannen is 2 uur 3 minuten – bij vrouwen is dat 3 uur 9 minuten (waarschijnlijk stoppen vaker en langer)
  • Mannen fietsten gemiddeld in 2016 een afstand van 709.7 kilometer – Vrouwen legden 367.7 kilometer af.
  • De meest bereden fietsplekken liggen in Limburg
  • Niet de Cauberg maar de Pastoor Ruttenstraat in Wittem is het populairste stukje asfalt in Nederland (145.284 Strava renners p/jaar)
  • Hoe populair zijn jouw rondjes? Bekijk hier de interactieve Strava kaart.

Konijn Cycling

Zaterdag was Jacco Konijn te gast in het ondernemersprogramma Westfriesland in Bedrijf van Radio Hoorn. Met de start van de Tour de France als aanleiding een gesprek over de fietswinkel op het Kleine Noord in Hoorn. Over de opkomst van e-bikes, de kosten van een Tour de France fietsen en het imago van racefietsers.

Wielrennen is booming; Interview Jacco Konijn van Konijn Cycling
To Top