Westfriesland

Berend Botje pakt weer Award Beste Kinderdagverblijf Grote Keten

ROTTERDAM – Vrijdagmiddag zijn de winnaars van de Kinderopvang Awards 2018 in het zonnetje gezet. Zeventien organisaties gingen met een award naar huis omdat zij de beste beoordelingen van hun klanten kregen. Berend Botje uit Zwaag pakte de Award voor beste Kinderdagverblijf voor grote ketens. Ook de vestiging Enkhuizen scoorde een hoge notering in de ranking voor Noord Holland.

Met een score van 8,9 won Berend Botje in de categorie Kinderdagverblijven Grote Ketesn. Forte Kinderopvang werd tweede en derde werd KindeRdam. Het was voor de tweede keer op rij dat het bedrijf uit Zwaag deze titel mee naar huis mocht nemen. “Hoera!!! Vanmiddag zijn we uitgeroepen tot beste kinderopvang (grote keten) van Nederland!  🏆 Voor het 2e jaar op rij! Onze locatie kinderdagverblijf Enkhuizen hoort bij de top 3 van Noord-Holland  🎉 Met dank aan de waardering van onze klanten!”

Kwaliteit

Uit de analyse van de onderzoeksresultaten blijkt dat de winnaars 2018 zich vooral onderscheiden door de kwaliteit van de leidsters. Zij zijn het meest bepalend zijn voor de klanttevredenheid. Voor ouders is het gevoel van veiligheid ook heel belangrijk.

Persoonlijke aandacht

“We zien dat gastouders en kleinschalige opvang zeer hoge cijfers ontvangen. Ouders vinden het fijn dat er persoonlijke aandacht voor het kind is, maar ook voor hen. Er is vaak veel contact met degene die ook voor de kinderen zorgt en de informatievoorziening is daardoor duidelijk en overzichtelijk. Kortom er zijn korte lijnen. We zien dat bij de organisaties die een lagere beoordeling kregen (overigens nog steeds 8,8 en hoger) ook lager scoorden op beleid en informatievoorziening.  Daarnaast zien we dat buitenspelen, mooie ruimtes en lief personeel voor uitschieters in de resultaten zorgen en dus het verschil maken als het gaat om de winst,” aldus de organisatie na een analyse van de cijfers.

Transparantie en techniek

Steeds belangrijker wordt transparantie naar de ouder toe. Veel organisaties maken gebruik van een ouderapp of gebruiken whats-app om foto’s van kinderen naar ouders te sturen. Tevens vinden ouders het fijn aan het eind van de dag te horen hoe het kind het gehad heeft en daarmee is een goede overdracht onmisbaar geworden.

Cijfers

Kinderopvang.tevreden.nl interpreteerde de cijfers die ouders op verschillende deelaspecten gaven in het onderzoek. 3375 ouders beoordeelden dit jaar hun kinderopvangorganisatie en gaven de opvang van hun kind gemiddeld een 9. De organisaties werden beoordeeld op verschillende thema’s en ook daaruit blijkt het belang van de pedagogisch medewerker, maar liefst 97,7% van de ouders van de winnende organisaties is zeer tevreden mee.

Kinderopvang Awards is een initiatief van Quebble en kinderopvang.tevreden.nl. In totaal deden ruim 527 locaties mee aan de verkiezingen.

 

Berend Botje pakt weer Award Beste Kinderdagverblijf Grote Keten
To Top