Westfriesland

Bib Gourmand voor Oxalis in Wervershoof

Foto facebook

WERVERSHOOF – Geoffrey van Melick heeft met zijn restaurant Oxalis in Wervershoof een Bib Gourmand gekregen. Op donderdag 8 november maakte Michelin het nieuws voor de Bib Gourmands bekend voor de Benelux. In Nederland krijgen 19 restaurants een nieuwe Bib Gourmand, een daarvan dus in Wervershoof. De enige vermelding in de regio Westfriesland.

Op missethoreca.nl geeft Geoffrey van Melick zijn reactie op het nieuws; “‘Superblij ben ik. Een droom die uitkomt. Ik kom net onder de douche vandaan toen ik las dat we een Bib Gourmand krijgen. Ik ben al wel een tijdje wakker hoor. Dat kan niet anders met twee jonge kinderen… Maar ik moest mezelf wel even knijpen. Bij Oxalis wordt een nieuwe serre aangebouwd dus dit kan er zeker nog wel bij’.

‘Dit is natuurlijk een dorp’

Van Melick was voor Oxalis de sous-chef bij tweesterrenrestaurant ’t Nonnetje in Harderwijk en dus gewend op hoog niveau eten te bereiden. “‘Ik heb dus geen keuze menu waar wel een goede prijs kwaliteit verhouding. Dit is natuurlijk een dorp, Wervershoof. Ik wil mezelf niet uit de markt prijzen. Wij hebben ook een maandag- en een dinsdagavond te vullen.”

“Na anderhalf jaar open heeft Michelin ons bekroond met een Bib Gourmand. Bib Gourmand staat voor een goede prijs kwaliteit verhouding. Wij zijn super trots op Oxalis en ons team. Zonder hun was het niet gelukt.”

Boekje

In het nieuwe boekje staan 129 Nederlandse zaken die door Michelin bezocht en gekeurd zijn en die een volledig menu aanbieden voor maximaal 37 euro.

Bib Gourmand voor Oxalis in Wervershoof
To Top