Westfriesland

Claudia Sträter gaat deel van kledinglijn in Hoorn produceren

Foto aangeleverd

HOORN – Claudia Sträter heeft in Werksaam Westfriesland en Leviaan Participatie een Nederlandse opdrachtnemer gevonden om een deel van de kledinglijn in eigen land te produceren.

WerkSaam Westfriesland en Leviaan Participatie startten onlangs gezamenlijk een naaiatelier in Hoorn, mede voor Claudia Sträter. In het naaiatelier, met de status van een erkend leerwerkbedrijf, doen werkzoekenden met een uitkering arbeidsritme en werkervaring op. Claudia Sträter creëert met dit project werkgelegenheid voor deze groep. “Zo dragen we bij aan de ontwikkeling van talent en het vergroten van kansen op de arbeidsmarkt,” aldus het bericht van Claudia Sträter.

Dicht bij huis

Frits Helmstrijd, onder andere directeur van Claudia Sträter, licht toe: “Waarom zouden we alleen ver weg produceren als het ook dicht bij huis kan? Naast het positieve effect op het milieu kunnen we op deze manier mensen motiveren en on- dersteunen om weer in het arbeidsproces te komen.We zijn rustig gestart, hebben geen druk op de doorlooptijd gezet en focussen op het bijbrengen van kennis en vaardigheden. We hopen dat deelnemers trots zijn op hun herstel, wij zijn dat zeker.”

artikel loopt door onder deze advertentie
To Top
*/ ?>