Westfriesland

CNB bouwt nieuwe hal in Bovenkarspel

BOVENKARSPEL – CNB, actief in bemiddeling in bloembollen, knollen en vaste planten, gaat in Bovenkarspel een nieuwe hal bouwen. De bouw begint in januari 2019. Eind volgend jaar zou de nieuwe faciliteit in gebruik genomen kunnen worden. Dit meldt het bedrijf op haar website.

De nieuwe hal is noodzakelijk om de ULO-faciliteiten te vernieuwen en uit te breiden. ULO staat voor “Ultra Low Oxygen”. Dit is een methode waarbij de producten in gasdichte cellen worden bewaard in een speciale receptuur van een uiterst lage hoeveelheid zuurstof en CO2.

Nieuwe hal

“De focus ligt op continuïteit en kwaliteit van onze dienstverlening”, aldus Jos Duin, manager Koelen en prepareren. Afgelopen jaren is CNB al bezig geweest met de revitalisering van het complex door asbestdaken te vervangen en oude synthetische koelmiddelen te vervangen door natuurlijke milieuvriendelijkere koudemiddelen. In vervolg hierop gaat CNB een nieuwe hal bouwen om haar ULO faciliteiten te vernieuwen en uit te breiden.

Toekomstbestendig bouwen

Recent is hiervoor de bouwaanvraag gedaan. CNB hoopt in januari 2019 te kunnen starten met de bouw, zodat eind 2019 de nieuwe faciliteit in gebruik genomen kan worden. CNB gaat toekomstbestendig bouwen en kiest voor energieopwekking door middel van zonnepanelen en energiezuinigere en milieuvriendelijke koelinstallaties. De dienstverlening van CNB Koelen en prepareren blijft gefocust op het koelen, prepareren en bewaren van lelies en tulpen.

To Top