Column

Column Robert-Jan Knook: Netwerken

13 november 2018 – Column Robert-Jan Knook: Netwerken

Eind oktober mocht ik Het Grootste Werkfestival 2018 aan elkaar praten als dag- en avondvoorzitter. Een dag waar vooral de koppeling wordt gelegd tussen overheid, onderwijs en bedrijfsleven. Drie verschillende disciplines die nog beter met elkaar moeten gaan samenwerken. Het is zo’n event waarvan je als ondernemer misschien zegt, daar heb ik geen tijd voor. Het is denk ik goed om daar wat meer open voor te staan. Ik zag de chemie tussen overheid, onderwijs en bedrijfsleven. Letterlijk, want bij het goede doelendiner in de Othellozaal in Het Park zaten die drie disciplines gebroederlijk naast elkaar aan tafel. Het doel was eigenlijk al bereikt door ze voor die dag uit te nodigen.

En als je ze dan eenmaal in een zaal hebt, is het goed om het ook een beetje leuk te maken. Ik had de organisatie van de werkfestival geadviseerd om ook een veiling te houden voor het goede doel. Nou, dat heb ik geweten want de zaal ging helemaal los. Ik sloeg als veilingmeester in een half uurtje tijd bijna 8-duizend euro binnen. 12 kavels hadden we, van een maatpak tot een plantenbak. Fotograaf Marcel Rob had een fotosessie ingebracht als veilingstuk en daar ging, en dat hoopte ik al, ook de hand van Prins Pieter Christiaan omhoog. Die was er omdat hij voorzitter is van de stichting Laureus, het goede doel dus. Uiteindelijk werd de fotosessie ook aan de prins verkocht, tot grote trots van Marcel Rob uiteraard.

Zo’n event verbroederd toch een beetje. Je bent er even uit met andere ondernemers en je doet weer nieuwe ideeën op. Zelf at ik ook mee en schoof aan tafel bij Gerard Buis van schoonmaakbedrijf Vastenburg. Wat een mooi bedrijf is dat en wat een passie zit er in Gerard. Het is weer zo’n Westfries pareltje dat bedrijf. Eén van de grote sponsors van Always Forward ook. Daarover gesproken. Daar ga ik binnenkort even goed netwerken. Naar aanleiding van mijn optreden in Het Park heeft Always Forward me gevraagd om de intocht van Sinterklaas bij de club aan elkaar te praten. Ik heb natuurlijk meteen ja gezegd. Zo’n kans op een internationaal netwerk laat ik niet glippen.

Column Robert-Jan Knook: NetwerkenPopulair deze week

To Top
*/ ?>