Westfriesland

Dag van de Ondernemer: Ontbijten met ruim 200 ondernemers [fotos+videos]

Foto Alex Gitzels / Westfriesland Media

HOORN – Vrijdagochtend organiseerde de gemeente Hoorn voor de tweede keer het ondernemersontbijt op de dag van de Ondernemer. Een groot deel van de 270 inschrijvers melden zich voor 07.30 uur bij Hotel Van der Valk in Hoorn om deze dag te vieren.

Op het programma stond na de opening van de wethouder Ben Tap een lezing van Annemarie van Gaal vol met ondernemerstips en inzichten. Daarna volgde een uitgebreid ontbijt waarbij druk genetwerkt werd. Met een goed gevulde maag, wellicht ook diverse visitekaartjes kon de ondernemers daarna weer aan de slag.

‘Het gaat goed in Hoorn’

De Hoornse wethouder kan positief kijken naar het ondernemerslandschap in Hoorn. “Het gaat goed met de economie, ook met arbeidsplaatsen hier in Westfriesland, in Hoorn. Laag aantal mensen die niet meer mee doen. De mensen die nog wel in de kaartenbak zitten bij Werksaam, zijn wel steeds moeilijker plaatsbaar. In een goede economie waar heel veel mensen werken, is het extra belangrijk dat we omkijken naar de mensen die niet zo makkelijk mee kunnen doen in dat proces,” was een bijna moreel beroep aan de ondernemers om mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt in het bedrijf op te nemen.

“Straks kunnen we lekker snel doorrijden tussen Alkmaar en Zwolle,” refereert de wethouder aan de opening van de Westfrisiaweg volgende week. “Betekent dat Hoorn nog beter bereikbaar wordt. Zevenhuis groeit als kool, ook dit jaar hebben tientallen nieuwe bedrijven zich gemeld om zich daar te mogen vestigen. Ook gaat het heel goed met de bedrijventerreinen , er staan bijna geen bedrijven meer leeg. Met de woningbouw gaat het ook goed, er komen honderden nieuwe woningen bij.” Daarbij refereerde de wethouder aan de plannen van het Missiehuis, De Toren, Holenkwartier en de ombouw van de beide V&D panden.

Tot slot nodigde de wethouder de ondernemers uit om zich aan de sluiten bij Hoorn Marketing. “Winter Hoorn komt er aan. Doe vooral mee, sluit u aan. Samen Hoorn steeds weer een beetje mooier maken, bruisender te maken.”

Anders denken

Annemarie van Gaal probeerde de ondernemers anders te laten denken en ondernemen. “Betrek je doelgroep bij je product en de prijsbepaling.” was in het kort de tip en de ervaring van deze ondernemer en investeerder. Ook voor het aannamebeleid van nieuw personeel had zij een bijzondere kijk. “Je personeel anoniem laten solliciteren en puur op basis van de kwaliteit van de gemaakte opdracht de beste kiezen. En ja zo ben ik mijn secretaresse verloren en werd zij de nieuwe hoofdredacteur van een magazine.”

Na afloop van de haar lezing lopen de ondernemers druk pratend richting de ontbijtruimte. Benieuwd welke tips zij gaan omarmen.

Video’s

De gehele inleiding van Ben Tap. Naast bovenstaande punten ook uitleg waarom hij zonder jasje voor de groep ondernemers staat.

Tijdens het ontbijt hebben wij een aantal ondernemers gevraagd hoe zij kunnen groeien en welke ondernemerstip zij hebben.

 

Foto’s

Vrijdag 16 november, #Dagvandeondernemer, vierde Gemeente Hoorn het ondernemerschap met een lezing Annemarie van Gaal en…

Gepostet von Westfriesland in Bedrijf am Freitag, 16. November 2018

 

Dag van de Ondernemer: Ontbijten met ruim 200 ondernemers [fotos+videos]
To Top