Westfriesland

De Westfriese Tafel zet groots in op promotie streekpoducten

MEDEMBLIK – Stichting de Westfriese Tafel heeft grootse plannen. Het begon ooit met een receptenrubriek in de YouMedemblik met Onno Kokmeijer, chef-kok van tweesterrenrestaurant Ciel Bleu in Amsterdam. Maar is nu uitgegroeid tot een platform ter promotie van de Westfriese streekproducten.

Na de publicatie van de recepten, gefotografeerd door Duco de Vries, volgden webaflevering van de Westfriese Tafel. Hierin maakte Kokmeijer de lekkerste gerechten in beeld klaar, op de locatie waar een van de ingrediënten werd verbouwd. Zo werden de telers en de streekproducten breed onder de aandacht gebracht.

Grote plannen

Maar initiatiefnemer van de Westfriese Tafel, Peter Commandeur (PC Reclame, tevens uitgever van YouMedemblik) heeft grotere plannen. Hij wil een over sized Westfriese Tafel gaan maken waaronder een klein pop-up restaurant ontstaat waar de streekproducten vol trots worden getoond. “Als het lukt om het te realiseren staan wij binnenkort op de Landbouwdag in Opmeer en wie weet ook op de Uitmarkt in Amsterdam,” vertelt Commandeur hoopvol.

Bedrijfsleven

Om dit alles te realiseren is de hulp van regionale bedrijven noodzakelijk. Commandeur: “Met behulp van het coöperatiefonds van de Rabobank en ondersteuning van de gemeenten, is er een eerste aanzet, maar er is meer geld nodig. Hiervoor organiseren wij donderdag 17 mei een informatie bijeenkomst in Kasteel Radboud. Ondernemers die Westfriesland en haar producten ook op de kaart willen zetten zijn hierbij van harte welkom.”

Aanmelden

Naast het bedrijfsleven wordt er binnenkort ook gestart met een crowdfund campagne onder de inwoners van Westfriesland. Voor de bijeenkomst van 17 mei van 20.00 uur tot 22.00 uur kunnen ondernemers zich registreren via deze link.

Interview

Dit en meer vertelde Peter Commandeur zaterdag 12 mei in de uitzending van Westfriesland in Bedrijf op Weeff. Luister hier het gehele interview terug.

De Westfriese Tafel zet groots in op promotie streekpoducten
To Top
*/ ?>