Westfriesland

Eigenaar verkoopt mogelijk deel van Action

ZWAAGDIJK-OOST – De Britse investeringsmaatschappij 3i gaat waarschijnlijk volgend jaar een deel van prijsvechter Action verkopen. Dit meldt het FD vrijdag. Volgens de krant is de reden dat een aantal kapitaalverschaffers van 3i wil cashen.

Discounter Action uit Zwaagdijk is de afgelopen jaren snel gegroeid in omzet en vestigingen. Het afgelopen jaar heeft Action 243 nieuwe winkels geopend. Volgens het FD wordt Action op dit moment op ruim € 5,2 mrd gewaardeerd. 3i bezit 80% van de aandelen Action, de rest zit bij het management en een andere investeringsmaatschappij. Een beursgang net als BasicFit, ook in eigendom van 3i, is geen optie.

Action

Het FD heeft een beknopte omschrijving van het bedrijf uit Zwaagdijk-Oost geplaatst; Action werd in 1993 opgericht door Gerard Deen en Rob Wagemaker. De eerste vestiging openden zij in Enkhuizen. Niet lang erna sloot Gerards broer Boris zich aan bij de ondernemers. De Britten namen de winkelketen in 2011 van het trio over voor naar verluidt €500 mln, inclusief schulden. Action had toen 256 winkels, met name in Nederland. Dat zijn er inmiddels meer dan 1100 in zeven landen. Het bedrijf had aan het einde van het gebroken boekjaar 41.000 werknemers in dienst.

Eigenaar verkoopt mogelijk deel van Action
To Top
*/ ?>