Westfriesland

Hercuton gaat Experience Center voor Eekhoorn Dutch Furniture bouwen

NIEUWKUIJK/ZWAAG – Hercuton heeft opdracht gekregen de Experience Center van De Eekhoorn Dutch Furniture te realiseren. Het pand met een hoogte van 16,5 meter wordt op Bedrijventerrein Zevenhuis in Hoorn gebouwd. Ook lokale partijen werken aan het project oa. Van der Laan (e-installatie) en Schouten Techniek (w-installatie).

De Eekhoorn Dutch Furniture uit Zwaagdijk-Oost produceert en levert stoere, eigentijdse en aantrekkelijke (bouwpakket)meubelen. Deze producten zijn voor 95% uit voorraad leverbaar en worden verkocht in 25 landen via meer dan 1.500 online en offline verkooppunten. Vanwege sterke groei heeft het familiebedrijf besloten de huidige gefragmenteerde bedrijfsvoering van kantoor, showroom en magazijn onder te brengen in één modern en groot gebouw. Hierbij is bewust gekozen voor een A-locatie op Bedrijventerrein Zevenhuis in Hoorn.

Drie bouwlagen

Het nieuwe distributiecentrum met Experience Center en kantoorfaciliteiten heeft een totaaloppervlakte van ca. 18.000 m2. Opvallend is de enorme hoogte van het gebouw. Verdeeld over 3 bouwlagen zijn in het pand respectievelijk opslag & expeditie, experience & productontwikkeling en kantoorruimtes voorzien. Het distributiecentrum bestaat uit vier compartimenten welke elk 240 minuten brandwerend zijn.

Het hybride pand is opgebouwd vanuit een deels betonnen en een deels stalen constructie met sandwichpanelen en rondom voorzien van een 5 meter hoge betonnen plint. Er zijn 9 docks voorzien.

Foto rechts v.l.n.r.:
Bovenste rij: Piet Lakeman (Bouw Contracters West), Jack van den Broek (Hercuton) en Sander Robbe (Hercuton)
Onderste rij: Gerard de Smit (Mede-eigenaar De Eekhoorn) en Ivo van der Mark (Hercuton)

Betrokken partijen

Het ontwerp is afkomstig van Breg Ontwerp en Advies uit Enkhuizen. Bouw Contracters West verzorgt de bouwbegeleiding. De keuze voor Bedrijventerrein Zevenhuis is mede gemaakt vanwege de goede bereikbaarheid via de vernieuwde N23 Westfrisiaweg met aansluiting op de A7.

De Planning

Hercuton start begin januari met de heiwerkzaamheden. De oplevering vindt rond de bouwvak 2019 plaats.

Hercuton gaat Experience Center voor Eekhoorn Dutch Furniture bouwen
To Top
*/ ?>