Westfriesland

Jumbo en d’Oude Waegh sluiten zich aan bij Taalakkoord NHN

REGIO – Vorige week zijn bij Noorderkwartier in Schagen vijf nieuwe organisaties aangesloten bij het Taalakkoord Noord-Holland Noord. In totaal zijn inmiddels al 51 organisaties hierbij aangesloten. Zij zetten zich enthousiast in om laaggeletterdheid te bestrijden en de taalvaardigheid in deze regio te vergroten.

Het Taalakkoord is gericht op bevordering van taalvaardigheid en kent een regionale afdeling in de vorm van Taalakkoord Noord-Holland Noord. De nieuw aangesloten organisaties zijn de gemeenten Bergen, Uitgeest, Castricum en Heiloo (werkorganisatie BUCH), Jumbo Zwaagdijk, restaurant STOER uit Alkmaar, restaurant d’Oude Waegh uit Hoorn en Inova uit Alkmaar.

Laaggeletterd

Met hun aansluiting bij het Taalakkoord streven zij naar het verbeteren van taal-, reken- en digitale vaardigheden van hun inwoners, medewerkers en klanten. Want 1 op de 9 Nederlanders is laaggeletterd. Deze mensen hebben moeite met communiceren in het Nederlands, in woord en geschrift. De groei van het Taalakkoord Noord-Holland Noord vanaf de start eind 2016 laat zien dat organisaties in deze regio de aanpak laaggeletterdheid actief ondersteunen.

Taalakkoord

De gemeenten vinden het belangrijk dat inwoners en ondernemers, maar ook medewerkers van de werkorganisatie, goede lees-, reken- en digitale vaardigheden hebben. Het Taalakkoord Noord-Holland Noord is een initiatief van Leerwerkloket NHN en Stichting Lezen & Schrijven, ondersteund door RPAnhn.

Op de foto van linksaf: Lotte Mol (STOER), Petra van der Klei (Inova), Elly Beens (wethouder Heiloo) en Monique Ravenstijn (Jumbo Zwaagdijk). Fotograaf: Cynthia Boorsma.

To Top
*/ ?>