Westfriesland

Ondernemers welkom bij finale ondernemersgame Jong18

HOORN – Staatssecretaris van Economische Zaken Mona Keijzer (CDA) is op dinsdag 10 april te gast in Hoorn om het gesprek aan te gaan met ondernemers uit de regio. Met veel plezier grijpt zij de gelegenheid aan om die avond ook de publieksprijs uit te reiken tijdens de finale van #Jong18, georganiseerd door Rabobank West-Friesland. Mevrouw Keijzer ziet het belang van goede scholing en het ontwikkelen van ondernemersgeest en daar draagt het programma #Jong18 zeker aan bij.

#Jong18

De Nederlandse economie heeft voor nu en in de toekomst gezonde ondernemersgeest nodig; onze concurrentiekracht is van cruciaal belang voor toekomstige welvaart. De basis voor ondernemerschap wordt op school gelegd. Een ondernemende houding plus gedrag zijn voor ondernemers absoluut doorslaggevend bij het aannemen van personeel. Met goed geschoolde docenten, uitdagende lesstof en enthousiasmerende projecten, uitmondend in een heus Junior Ondernemersgala, wil Rabobank West-Friesland, samen met gevestigde ondernemers uit de regio, de passie voor het ondernemen stimuleren en zodoende leerlingen beter voorbereiden op een interessante carrière.

Finale op dinsdag 10 april 2018

Na een halve finale op de school, waar de jonge ondernemers hun idee voor een eigen bedrijf hebben gepresenteerd, zijn de beste plannen geselecteerd en ingezonden voor de grote finale van #Jong18. Tijdens de avond besluit een onafhankelijke jury, wie zich de beste Junior Ondernemer van West-Friesland 2018 mag noemen. Eén van de winnaars van vorig jaar is ook aanwezig om te vertellen wat deze titel je oplevert. Daarnaast wordt er op de avond ook gestemd voor de Publieksprijs, die wordt uitgereikt door Mona Keijzer.

Deelnemende scholen

De volgende scholen zijn op dinsdag 10 april in schouwburg Het Park vertegenwoordigd in de competitie:

  • Atlas College SG De Dijk, Medemblik
  • ROC Horizon college, Hoorn
  • Tabor College Oscar Romero, Hoorn
  • Atlas College SG Newton, Hoorn
  • Tabor College d’Ampte, Hoorn
  • RSG, Enkhuizen
  • Martinus College, Grootebroek

Product/idee

De groepen doen mee in twee categorieën. Categorie 1: Ondernemen met een product/dienst waarbij de opdracht is: Maak een gedurfd ondernemingsplan voor jouw (duurzame) product of dienst.

De tweede categorie is: Ondernemen met een idee. Daarbij moeten de scholieren een uitdagend bedrijfsidee uitwerken voor het in de markt zetten van een innovatief product of dienst. Of kom met een frisse en ondernemende blik tot de oplossing van een maatschappelijk vraagstuk van een non-profit organisatie.

Welkom

Het belooft een spetterende avond te worden! Leerlingen, hun docenten en medeleerlingen, ouders, coaches, ondernemers en gastdocenten zijn van harte welkom op dinsdag 10 april van 19:00 tot 21:15 uur in schouwburg Het Park. De entree is gratis! Kijk voor meer informatie op de website: www.jongwestfriesland.nl.

Interview

Ruben van Haarlem, account manager van Rabobank West-Friesland was zaterdag te gast in het ondernemersprogramma Westfriesland in bedrijf op omroep Weeff om te vertellen over Jong18.

Ondernemers welkom bij finale ondernemersgame Jong18
To Top