Westfriesland

Restaurant Lucas Rive (Hoorn) op plek 19 in Lekker500

Foto: Annabel Hermarij

REGIO – Dinsdagochtend is de Lekker500 bekendgemaakt. In het blad heeft de redactie de restaurants van Nederland beoordeeld en gerangschikt naar beoordeelde kwaliteit. Inter Scales in Kruiningen voert de lijst aan. De hoogste notering uit onze regio is Restaurant Lucas Rive. Hij stijgt 5 plaatsen van 24 naar plek 19, en staat daarmee in de top20.

Kijken we verder in de regio groot Westfriesland zien wij Merlet uit Schoorl op plek 44 staan, een winst van 1 plaats. Ook de chef koks uit onze regio staan op mooie plaatsen. Onno Kokmeijer staat met Ciel Blue op plek 4, Ron Blaauw met zijn Ron Gastrobar zakt 10 plaatsen naar nummer 28. Michel van der Kroft (’t Nonnetje) staat op plek 33.

Lucas Rive

Duidelijk dat Lucas Rive blij is met deze mooie plek in de Lekker500. “En WAUW, we staan gewoon op plek 19 van de 500 lekkerste restaurants van Nederland!!Trots! Dit was nooit gelukt zonder onze trouwe toppers!” De recensie in het blad zelf is ook zeer positief: “Aan de historische haven van Hoorn in een oud sfeervol pand, modern en fris ingericht. Patron-cuisinier Lucas Rive kookt voortreffelijk, de sfeer is ontspannen en informeel en dochter Rebecca toont dezelfde vanzelfsprekende gastvrijheid als haar moeder Deborah.”

Top100

In de nieuwe lijst van 500 hebben 97 nieuwe restaurants een positie verworven. Ook de Top-100 van dé Nederlandse restaurantgids is op de schop gegaan met maar liefst 10 nieuwkomers. Hoofdredacteur Annelies Pijper: “Deze veranderingen hebben te maken met de toestroom van jong talent in de Nederlandse horeca, maar ook de opkomst van (hotel)bars en het verdwijnen van de klassieke scheiding tussen verschillende horecaconcepten spelen mee.” In totaal noteert de Lekker500 2019 een aanwas van 97 nieuwe restaurants, iets wat nog niet eerder is voorgekomen in 41 jaar Lekker500. Na Noord-Holland (32) en Zuid-Holland (19) is het opvallend dat er dit jaar maar liefst 11 nieuwe Noord-Brabantse restaurants in de gids staan.

De gehele lijst is hier te lezen

Top-3

Restaurant Inter Scaldes van Jannis en Claudia Brevet in Kruiningen staat dit jaar op de eerste plaats van Lekker500. Het restaurant wordt in de nieuwe editie geëerd om zijn onberispelijke keuken, hartelijke bediening, prachtige wijnen en geweldige locatie. De Librije in Zwolle van Jonnie en Thérèse Boer staat op 2 en De Leest in Vaassen van Jacob-Jan Boerma en Kim Veldman komt dit jaar de Top-3 weer binnen.

Updates overige vermeldingen

Ook voor 2019 is Madame Cheung weer #lekker www.madamecheung.nl

Gepostet von Madame Cheung am Dienstag, 30. Oktober 2018

Restaurant Lucas Rive (Hoorn) op plek 19 in Lekker500
To Top
*/ ?>