Westfriesland

SmartFunding helpt MKB met bedrijfsfinanciering

ALKMAAR/HOOGKARSPEL – Door de terughoudende houding van banken is het voor ondernemers niet gemakkelijk geworden een financiering te verkrijgen. SmartFunding helpt ondernemers door hen gedurende het gehele proces van die financieringsaanvraag te begeleiden. SmartFunding heeft nu ook een vesting voor het noorden van Noord-Holland. Rob Beemster uit Hoogkarspel geeft leiding aan deze nieuwe vestiging.

Normaal gesproken gaat een MKB’er naar zijn huisbank voor een lening. De bank beoordeelt en geeft (gedeelde) goedkeuring of wijst het verzoek af. In de groeiende economie verminderen banken de kredietverlening aan het MKB, ondanks dat de vraag stijgende is signaleert SmartFunding.

Pool van financiers

Waar moet de ondernemer dan naar toe? Beemster: “Het unieke aan de service van SmartFunding is onze pool van financiers. Dit zijn naast de regulaire banken voornamelijk private financiers oftewel private equity. Wij zijn niet tegen banken. We werken in sommige gevallen samen met de bank, echter staat de totaaloplossing voor de ondernemer centraal. Het kan zijn dat de huisbank in het geheel niet geïnteresseerd is in een bepaald type financiering. Wij kennen de markt en weten partijen die dit wel zien zitten,” aldus Beemster.

Hoe werkt het?

De intake is niet anders dan bij traditionele geldverstrekkers, het verschil zit volgens Beemster in de monitoring via het eigen online systeem SmartCash. “Allereerst vindt er een intake gesprek met de ondernemer plaats. Hierin wordt beoordeeld of het plan financierbaar is. Daarna wordt een businessplan geschreven. Aan de hand van dit businessplan worden er financiers gezocht. Een volgende stap kan een monitoring programma zijn. Met een online systeem, SmartCash, worden de inkomsten en uitgaven gecontroleerd op de geprognotiseerde data uit het businessplan. Hiermee kan de positie van zowel de ondernemer als de financier beschermd worden.”

To Top