Starter van de Week

Starter van de Week: Jesse van Heukelingen van Het Koffielokaal

HOORN – Starter van de week is sinds maart 2016 in een nieuw jasje bij Westfriesland in bedrijf. Een kort vraaggesprek en in het gelijknamige radioprogramma op Weeff is de starter te gast voor een uitgebreid gesprek.

Wanneer ben je gestart? Het Koffielokaal heeft haar deuren geopend op 1 november vorig jaar.

Wie zijn de ondernemers? Jesse van Heukelingen, 24 jaar en barista/eigenaar.

Wat doe je precies, en wat voor producten verkoop je? Het serveren van goede koffie in een gemoedelijke (huiskamer)sfeer, dat is in één zin waar het bij Het Koffielokaal om draait. Wij bakken zelf iedere dag onze appel- en worteltaarten, maar hebben bijvoorbeeld ook verschillende soorten yoghurt, tosti’s en bonbons. Voor ieder wat wils.

Wat maakt jouw product of dienst anders dan aanbieders en waarom kiezen ze voor jou? In de grote steden als Amsterdam is op iedere hoek van de straat een goede espressobar te vinden, maar zoiets ontbrak nog in Hoorn. Dus mijn gedachtengang in het kort: een mooie stad, voldoende inwoners… tijd voor een goede espressobar!

Wat zijn je groei-ambities en hoe ga je dit bereiken? Dat kan ik vrij eenvoudig beantwoorden: onze ambitie is goede koffie, toegankelijk voor iedereen. Dat doen we enerzijds door te vertellen onder de wonderlijke wereld die koffie heet, en anderzijds door fysiek een locatie aan te bieden waar mensen kunnen komen proeven.

Welke ondemerstip of wijsheid heb je voor andere ondernemers? Voor de horeca zou ik kunnen zeggen dat met name de prijs/kwaliteit verhouding essentieel is. Zorg dus dat je daar veel tijd en aandacht aan besteed, en reken voor alles wat je serveert een eerlijke prijs. Als je hier de juiste balans in weet te vinden, komt de drukte volgens mij vanzelf.


Starter van de Week: Jesse van Heukelingen van Het Koffielokaal
artikel loopt door onder deze advertentie
To Top
*/ ?>