Westfriesland

Storm maakt ophangen wintersfeerverlichting Hoorn moeilijker

Foto Alex Gitzels/Westfriesland Media

HOORN – De zware storm van vorige week heeft niet alleen flinke schade veroorzaakt in alle delen van Westfriesland, maar ook de nieuwe wintersfeerverlichting is niet ontkomen aan het natuurgeweld. Dit meldt de OSH, de winkeliersvereniging van de Hoornse binnenstad.

Door de storm is de verlichting op enkele plekken stuk gegaan. Aan de Dubbele Buurt is een overspanning los geraakt uit de muur en dus met verlichting en al naar beneden gekomen. In andere straten zijn elementen losgeslagen van de spankabels.

Avontuur

Nog tijdens de storm heeft Avontuur Themavormgevers, die de sfeerverlichting plaatst, de losgeraakte elementen verwijderd. “Complimenten zijn op z’n plaats voor deze mannen om tijdens de gevaarlijke omstandigheden direct op te treden,” aldus de OSH. De OSH en het Binnenstad Management (BSM) huurt de verlichting van Avontuur. “Dus de schade daaraan is een probleem voor de verhuurder, die daar overigens naar alle waarschijnlijkheid voor verzekerd is”, stelt de OSH.

Lastig dossier

Wel is duidelijk dat het lastige dossier, met betrekking tot de ophanging en bevestiging, er niet makkelijker op geworden is. De extreme omstandigheden van vorige week laten zien hoe belangrijk een veilige ophanging is. Daarbij worden de ophangsystemen bevestigd op diverse monumenten in Hoorn en daarvoor gelden strenge vereisten.

 

Storm maakt ophangen wintersfeerverlichting Hoorn moeilijker
To Top