Westfriesland

Toyota Botman Medemblik tijdelijk gesloten na instorten dak

MEDEMBLIK – Tijdens de hoosbui van donderdagmiddag stortte een deel van het dak bij Toyota Botman in Medemblik in. Het betrof het dak bij de werkplaats. “Een van onze monteurs kon net op tijd wegspringen toen het dak van de werkplaats instortte. We zijn ontzettend opgelucht dat er geen gewonden zijn gevallen,” laat Botman weten via zijn facebookpagina.

Gevolgen

De schade is volgens Peter Botman heel groot waardoor het pand voorlopig gesloten zal blijven. “Onze monteurs en de werkplaatsreceptie verhuizen maandag naar Zwaag waar de werkzaamheden zullen worden voortgezet.” Aan de lopende afspraken in Medemblik wordt ook gedacht; “René Blokland, de werkplaatsreceptionist van Medemblik, neemt contact op met de klanten die de komende weken een afspraak hebben staan in Medemblik.”

Kleine reparaties aan huis

“Het is erg vervelend om onze klanten niet dichtbij huis te kunnen bedienen, maar dit is overmacht. Wij zullen er dan ook alles aan doen om de Medemblikse klanten hartelijk te ontvangen in onze vestiging in Zwaag.” Om toch lokaal een oplossing te bieden kunnen de monteurs ook kleine reparaties doen bij het huis van de klant. “Als extra service gaan we kleine reparaties aan huis uitvoeren, zoals bijvoorbeeld lampjes en ruitenwissersbladen vervangen. Daarnaast is het ook mogelijk dat uw auto opgehaald en teruggebracht wordt voor onderhoud.”

‘Geen spraken van achterstallig onderhoud’

Hoe dit heeft kunnen gebeuren is voor de ondernemer een raadsel. “De precieze oorzaak is nog onbekend, maar er is geen sprake van achterstallig onderhoud. Een van de balken is onder de kracht van het water doorgebroken, precies boven de werkplaats waar op dat moment drie monteurs aan het werk waren. De spanten en het systeemplafond zijn naar beneden gekomen, de overheaddeur is eruit geblazen en de muren staan bol door de druk. Het is een wonder dat er alleen materiële schade is.”

Hoe nu verder?

Het is nog onduidelijk wat er verder gaat gebeuren. “Eerst moet de schade worden opgenomen en zal er een beslissing vallen of het pand gerepareerd kan worden. Tot die tijd zijn de inwoners van Medemblik en omgeving van harte welkom bij Toyota Botman in Zwaag aan De Marowijne 31 (naast Noppes).”

Toyota Botman Medemblik tijdelijk gesloten na instorten dak
To Top