Westfriesland

Twee dagen kijkje in de keuken van Westfriese bedrijven

Van der Laan is een van de deelnemers aan Kom Binnen Bij Bedrijven Dag 2018

WESTFRIESLAND – Op vrijdag 12 en zaterdag 13 oktober vindt de tweede Kom Binnen Bij Bedrijven Dag plaats. Na een succesvolle eerste editie waaraan meer dan 50 bedrijven deelnamen, openen dit jaar een groot aantal bedrijven wederom hun deuren voor alle inwoners van West-Friesland. Zo kan iedereen een kijkje nemen in de keuken van ondernemers en bedrijven in onze regio.

Volgens wethouder Ben Tap zijn er een hoop West-Friezen die dagelijks tegen een gevel van een bedrijf aankijken en nieuwsgierig zijn wat daarachter gebeurt. Tijdens de Kom Binnen Bij Bedrijven Dag bieden bedrijven in West-Friesland de kans om mensen te laten zien wat ze doen. “Dat is het doel van de dag: een kijkje in de keuken van alle mooie bedrijven die we in West-Friesland hebben.”

Trots op het bedrijf

Dennis van der Laan van Van Der Laan B.V. vindt het geweldig dat het evenement georganiseerd wordt: “West-Friesland heeft veel mooie pareltjes onder de bedrijven. Het is goed dat deze worden opengesteld voor publiek”. Het bedrijf nam vorig jaar ook deel aan het evenement. Van der Laan vindt het fantastisch als mensen langskomen op de zaak. “Wij zijn trots op het bedrijf, onze klanten en natuurlijk de mooie producten en diensten die we leveren.”

Nieuwe baan

Volgens Ben Tap is het evenement vooral geschikt voor studenten die in de toekomst op zoek gaan naar een baan. Tap merkt dat veel mensen denken dat je voor een goede baan naar de Randstad moet. “Er zijn veel jongeren die niet direct van plan zijn om later in West-Friesland naar werk te zoeken, omdat zij denken dat we hier geen banen voor hen hebben, maar niets is minder waar. We barsten van mooie werkplekken voor mensen met een opleiding op MBO-, HBO- of WO-niveau”, aldus Tap. Ook iedereen die elke dag in de file staat naar het werk en een baan dichterbij huis zoekt, moet volgens Tap zeker komen kijken.

Aanmelden bedrijven

Ten slotte doet Tap een oproep aan bedrijven om zich aan te melden. “Tijdens de eerste editie in 2017 deden er zo’n 50 bedrijven mee. In 2018 gaan we dit makkelijk overtreffen. Er zijn echter nog bedrijven die zich nog niet hebben opgegeven, terwijl steeds meer sectoren met personeelstekorten kampen. Er zijn nog genoeg mensen op zoek naar werk, maar ze moeten natuurlijk wel weten waar ze terecht kunnen!”

De Kom Binnen Bij Bedrijven Dag wordt georganiseerd namens de Westfriese gemeenten i.s.m. met het Werkgeversservicepunt, Ontwikkelingsbedrijf NHN, Werkbij en de Westfriese Bedrijven Groep. Het programma maakt deel uit van de Regionaal Economische Agenda van de Regio Westfriesland.

Zowel bezoekers als bedrijven kunnen zich aanmelden voor de Kom Binnen Bij Bedrijven Dag via kbbbd.nl

Twee dagen kijkje in de keuken van Westfriese bedrijven
To Top
*/ ?>