Westfriesland

Van der Laan nieuwe voorzitter Westfries Ondernemersgala

Colin van der Laan in het midden met daarnaast op de stoel Marinus Zoutendijk

HOORN – Colin van der Laan is de nieuwe voorzitter van het Westfries Ondernemersgala. Hij neemt het stokje over van Marinus Zoutendijk, die plaats neemt in de jury van het jaarlijkse evenement.

Het Westfries Ondernemersgala is een begrip in de regio. Op 14 februari 2019 vindt alweer de 28e editie plaats. Een uitverkocht Park Schouwburg afgelopen februari bewees dat ondernemend West-Friesland het evenement nog steeds omarmd. Drie jaar geleden werd een nieuw bestuur gevormd waarin vernieuwing, dynamiek en beleving een prominentere rol hebben gekregen. Geheel in lijn met deze visie is het voor Marinus Zoutendijk tijd om na drie mooie jaren afscheid te nemen als bestuursvoorzitter.

Zoutendijk: “Dit was vooraf zo gepland. Het is goed om weer vers bloed aan het roer te hebben. Colin van der Laan is een bekend gezicht voor de regio en heeft als oud-winnaar in 2008 met Van der Laan al jaren een warme band met het evenement. Daarnaast heeft hij als bestuurslid het afgelopen jaar kunnen ervaren waar we mee bezig zijn. Ik geeft dus met vertrouwen het stokje aan hem over.”

Jury

Helemaal verloren voor het gala gaat Marinus niet. Sterker nog, Marinus zal plaatsnemen in de jury en daarmee de rol van scheidend juryvoorzitter Jan Franx invullen. Iets wat weer goed past in de ideeën van het nieuwe bestuur. Colin: “We realiseren ons dat de jury onafhankelijk van het bestuur moet functioneren om zo objectiviteit te kunnen waarborgen. Maar we willen wel graag een gemeenschappelijke visie en drive uitdragen.”

‘Moet elk jaar beter’

Ook voor komend jaar bruist het van de ideeën. Het is weliswaar slechts 1 avond per jaar, maar het bestuur en de jury zijn het hele jaar door actief. Colin: “Het moet en kan elk jaar beter. We willen onze gasten blijven inspireren en boeien. Met het programma, maar ook met de kwaliteit van de genomineerden. Want het gala is enerzijds een prachtige avond uit, maar het draait natuurlijk om de winnaars.”

Minstens zo belangrijk tijdens het Westfries Ondernemersgala is het netwerken. “Dat wordt elk jaar volop gedaan, een belangrijke drijfveer voor de West-Friese ondernemers”, aldus de kersverse voorzitter Colin van der Laan.

Van der Laan nieuwe voorzitter Westfries OndernemersgalaPopulair deze week

To Top
*/ ?>