Westfriesland

Vitasys uit Zwaagdijk-Oost lanceert circulaire laptops in Nederland

ZWAAGDIJK – Automatiseringsbedrijf Vitasys uit Zwaagdijk-Oost start als eerste in Nederland met het leveren van circulaire laptops van het merk Circulair Computing. Met de introductie van circulaire laptops in Nederland loopt het bedrijf naar eigen zeggen voorop in het streven naar duurzame IT.

Circulaire laptops zijn de producten uit het assortiment van merken als HP, Lenovo en Dell. Modellen, die een volledig proces van remanufacturing doorlopen. “Circulaire laptops kunnen – na ons proces van demontage, upgrading en remontage, nog eens negen jaar mee”, aldus Danny Verdonk, Manager Sustainable Development bij het bedrijf in Zwaagdijk-Oost. “Om de klant volledige zekerheid te bieden, geven wij standaard een hoogwaardige omruilgarantie van drie jaar op een circulaire laptop.”

Per jaar worden wereldwijd 160 miljoen nieuwe laptops geproduceerd en alleen al in Europa worden dagelijks 160.000 laptops weggegooid. Verdonk: “Terwijl 70% van alle laptops geschikt is voor hergebruik. Hiermee is de IT-sector wereldwijd verantwoordelijk voor 2% van de totale CO2-uitstoot, een percentage dat de komende jaren alleen nog maar zal toenemen”.

“De meeste laptops worden vervangen zonder dat er daadwerkelijk behoefte is aan een nieuwe laptop, maar door de misvatting dat we niet kunnen werken zonder de nieuwste merken en modellen. Met als resultaat overconsumptie,” vervolgt Verdonk. “Hierdoor ontstaan grondstoffentekorten, klimaatverandering, onnodige mijnarbeid, vervuiling en e-waste.”

Vitasys|2025 ambitie

Het bedrijf heeft een eigen duurzaamheidsambitie genaamd Vitasys|2025. Verdonk: “Met de introductie van circulaire laptops willen wij de manier waarop IT ingekocht wordt veranderen. Voor onze planeet, voor haar bewoners en voor onze toekomstige generaties. Daarom zetten wij een nieuwe standaard in duurzaamheid. Dankzij langlopende overeenkomsten met onze leveranciers voor levering van grote aantallen circulaire laptops van hetzelfde model, helpen we onze klanten om duurzame IT ook onderdeel van hun MVO-beleid te maken.”

Netherlands

“Vitasys has been chosen to lead the drive for Circular Computing in the Netherlands as they demonstrated strong sustainability leadership, a passion for bringing Circular Computing to their customers and a vision of a better future for people & planet.”

Vitasys uit Zwaagdijk-Oost lanceert circulaire laptops in Nederland
To Top
*/ ?>