Westfriesland

Berend Botje gaat niet ingeënte kinderen niet langer opvangen

ZWAAG – Kinderopvangorganisatie Berend Botje, met haar hoofdkantoor in Zwaag, gaat kinderen wegsturen die niet zijn ingeënt tegen bof, mazelen en rode hond (bmr). De organisatie, die ruim 3000 kinderen opvangt, heeft dit aan alle ouders en verzorgers laten weten. De NOS meldt dat volgens de Brancheorganisatie Kinderopvang is Berend Botje het eerste kinderopvangbedrijf dat ook bestaande klanten gaat wegsturen.

Berend Botje verzorgt de opvang van kinderen in diverse leeftijdscategorieën, verspreid over vijftig locaties. Naast de eigen locaties maakt het ook gebruik van een paar honderd gastouders.

Nieuw beleid

De aangeschreven ouders en verzorgen reageren zeer verschillend op het nieuws. “Sommigen van hen hebben zich er inmiddels in verdiept en hebben beloofd hun kinderen alsnog te vaccineren”, zegt Gaby Alberts, pedagogisch directeur bij de kinderopvangorganisatie aan de NOS. “Een aantal mensen reageerde heel boos en wil niet vaccineren, maar wij willen gewoon niet dat kleine kinderen in gevaar komen.”

Grijs gebied

Het nieuwe beleid is grijs gebied of dit wel of niet mag. Toch geeft Berend Botje aan niet bang te zijn voor straffen. “Onze jurist denkt dat het wel kan”, zegt pedagogisch directeur Alberts. “Je mag geen onnodig onderscheid maken. We weigeren om een goede reden. Het gaat niet om onderscheid, maar om het creëren van een veilige situatie.”

Radio

Dinsdagochtend rond 6.50 uur was Gaby Alberts te horen op NPO Radio1 om het nieuwe beleid toe te lichten.

Berend Botje gaat niet ingeënte kinderen niet langer opvangen
To Top
*/ ?>