Westfriesland

Column Robert-Jan Knook: Bucketlist

15 mei 2019 – Column Robert-Jan Knook: Bucketlist

Toen ik met mijn gezin op Bevrijdingsdag naar de stad liep om te kijken of er nog wat te doen was, vroeg mijn zoon opeens: Pap, wat staat er eigenlijk op jouw bucketlist? Ik schrok een beetje van die rechtstreekse vraag en antwoordde wat diplomatiek dat ik eigenlijk heel tevreden ben en vooral hoop dat het qua gezondheid goed blijft gaan. Mijn zoon had er wel over nagedacht en vertelde me dat hij in ieder geval graag een keer wil parachutespringen.

De dagen daarna bleef ik over die vraag nadenken. Want ik ben inderdaad tevreden maar wil ook nog veel meer zien en beleven de komende jaren. Ik dacht terug aan wat ik dan wilde toen ik zo oud was als mijn zoon. Op die leeftijd wilde ik architect worden. Ik heb nog ergens op zolder diverse ontwerpen van huizen liggen. Toen ik 16 was begon mijn moeder een lokale omroep en toen wist ik het: bij de radio en dan landelijk. Dat lukte en ik verdien er inmiddels jarenlang mijn brood mee. Ook dacht ik aan een gezin met twee kinderen. Bingo! O ja, en een cabrio.

Wat dat betreft is het leven net ondernemen. En je moet het soms ook gewoon laten gebeuren.

Het is goed om na te denken over wat je wilt. Soms wellicht iets te vroeg; zo wil mijn dochter in Havo 2 nu al weten wat ze wil worden vanwege het vakkenpakket dat ze eind volgend jaar moet kiezen. Maar het is ook goed om te beseffen wat je al hebt. En niet al te veel plannen lijkt me. Wat dat betreft is het leven net ondernemen. En je moet het soms ook gewoon laten gebeuren.

Dus ga ik maar eens mijn bucketlist bijwerken.

Zo dacht ik een paar dagen geleden, misschien moet ik maar eens iets totaal anders gaan doen. Gewoon om te voorkomen dat je ergens in vastgeroest raakt. Want dat zie ik om me heen met mensen gebeuren. Dus ga ik maar eens mijn bucketlist bijwerken. Misschien toch nog architect?

De wens van mijn zoon om te parachutespringen gaan we binnenkort vervullen. Niet echt uit een toestel springen maar in een grote hal ergens in Utrecht. Daar kun je prachtig skydiven. En ik ga zelf lekker mee, even zweven.

Column Robert-Jan Knook: Bucketlist
To Top
*/ ?>