Column

Column Robert-Jan Knook: Doordraaien

12 augustus 2019 – Column Robert-Jan Knook: Doordraaien

Als je niet wilt doordraaien dan moet je zo nu en dan even op de rem trappen. Gezien de vakantie leek het mij ook verstandig even een stap terug te doen. Even pauze en quality time met het gezin, zoals een goed vriendje van mij dat noemt. Dus ook even geen column in juli. Ik dacht, dat merkt niemand, maar dus wel. Ik ben er weer hoor. Een paar vaste fans zijn dat.

Mijn quality time was zo’n 11 uur vliegen maar dan heb je ook wat. Thailand. Aanrader voor gezinnen. Wat een cultuur, wat een gastvrijheid, wat een heerlijk eten. En wat hebben wij het dan goed hier. Ook dat is nodig om eens wat vaker te beseffen. Want we draaien maar door zonder te realiseren hoe lekker het eigenlijk draait.

Ik realiseerde me dat onder meer op een begraafplaats in Kanchanaburi waar slachtoffers van de Birma spoorlijn liggen. De dodenspoorlijn genoemd. Vakken vol Nederlanders. Bijna 3000, je hoort het goed, bijna 3000 Nederlanders zijn bij de bouw van de Birma spoorlijn omgekomen. Ik liep langs de graven en was stil. Mijn leven draait door, dat van hen viel stil.

Wij draaien intussen gewoon weer door en zo moet het ook

Het leerde me wederom dat je tijd moet nemen voor de mooie dingen in het leven. Zo appte ik in het voorjaar met een clubgenoot van de Rotary die al een tijd ziek is. Van hem nam ik een paar jaar geleden de voorzittershamer over en ik wilde eigenlijk even met hem bijpraten over van alles en nog wat. Een glas rode wijn kan altijd, appte hij terug. Dat lijkt me zelfs leuk. Ik deed een concreet voorstel en daarna bleef het stil. Vorige week is hij begraven. Vlak voordat zijn geliefde kermis begon.

Wij draaien intussen gewoon weer door en zo moet het ook. Maar let wel op.

Als je dan toch even lekker wilt draaien, kom dan naar een van de grootste kermissen in het land, die van Hoorn. Voor het 573e jaar alweer. En als je iets unieks wilt meemaken, kom dan maandag naar lappendag.

Column Robert-Jan Knook: DoordraaienPopulair deze week

To Top
*/ ?>