Westfriesland

‘December wel knallers van aanbiedingen, maar geen vuurwerk meer’

HOORN -Sinds enkele jaren groeit de discussie tegen het afsteken van vuurwerk. Ondernemers die vuurwerk verkopen gooien alles aan de kant in de winkel om ruimte te maken voor de verkoop van vuurwerk. Maar niet meer bij E-Bike Store in Hoorn.

“Dat wij een vuurwerk verkooppunt in het centrum Hoorn zijn, voelt niet goed”, vertelt eigenaar Leon Slijkerman. “We hebben 3 jaar geleden Van Vliet Tweewielers overgenomen en daarin zat ook een opslagunit dat voldoet aan alle strenge restricties en risicovoorwaarden voor het verkopen van vuurwerk.”

Van traditie naar gezondheid

“We hebben de afgelopen jaren de ‘traditie’ van het verkopen van vuurwerk op Kleine Noord doorgezet, maar steeds met een vervelend onderbuikgevoel. Natuurlijk levert het een mooie omzet op, maar het past niet bij onze mooie e-bike concept waar we ons richten op mobiliteit, duurzaamheid en gezondheid” aldus Slijkerman.

Daarom geen verkoop meer van vuurwerk tussen de fietsen. Maar men sluit het jaar wel af met een knal. “In plaats van verkoop van vuurwerk doen we in een eenmalige ‘21% B.T.W. weg ermee actie’ in de maand december.”

Bron: Tekst en foto via ebikestore.nl

‘December wel knallers van aanbiedingen, maar geen vuurwerk meer’Populair deze week

To Top
*/ ?>