Westfriesland

Dit zijn de genomineerden voor de Westfriesland Meer Prijs

Foto Wfgala van 2018

HOORN – Woensdag 9 januari zijn de genomineerden van de Rabobank West-Friesland Méér Prijs bekendgemaakt. Uit een grote lijst met genomineerde bedrijven zijn uiteindelijk Allround Vegetables Processing uit Andijk, bamboespecialist Moso uit Hoorn en autobedrijf Van der Linden van Sprankhuizen actief in Hoorn en Enkhuizen geselecteerd.

De Westfriesland Méér prijs is bestemd voor ondernemingen die langer dan tien jaar bestaan. Aan aard en omvang van de onderneming worden geen specifieke eisen gesteld door de jury. Een van deze drie bedrijven mag Proeftuin Zwaagdijk opvolgen, die de prijs vorig jaar won.

Mooie namen

Colin van der Laan, voorzitter van het Westfries Ondernemersgala is content met de genomineerde bedrijven.”Vanuit het bestuur hebben wij geen bemoeienis met het werk van jury, het is hun keuze. Maar ik ben erg blij met deze bedrijven. Het zijn fantastische namen. Het belooft met deze nominaties een mooi gala te worden.”

Lees ook: Dit zijn de genomineerden voor de WBG Runner Up Prijs

Allround Vegetable Processing

In Andijk op de Handelsweg zit over meerdere panden Allround Vegatable Processing. Het bedrijf maakt machines voor het machinaal verwerken van net geoogste groente. Naast de 25 medewerkers in Andijk heeft het bedrijf ook een indrukwekkende locatie in India. Daar werken 65 medewerkers aan de productie van de machines, die allemaal in Andijk worden bedacht en voorbereid. Voor de komende weken staan er leveringen aan Chilli en Frankrijk op het programma. “We groeien nog steeds en zijn altijd op zoek naar personeel,” geeft Patricia Kok aan. Naast de boekhouding is zij ook verantwoordelijk voor het personeel.

Moso

Moso is vernoemd naar de snelgroeiende reuzenbamboe soort waar haar producten van gemaakt zijn. In een korte tijd heeft MOSO zich ontwikkeld tot de Europese marktleider in bamboe producten voor binnen- en buitentoepassingen. Dit is gelukt door volgens eigen zeggen te focussen op kwaliteit, innovatie en duurzaamheid. MOSO is voor velen ook bekend als een van de eerste vestigers op bedrijventerrein Zevenhuis.

Van der Linden van Sprankhuizen (LVS)

LVS is een autobedrijf met een rijke historie en werd op 1 april 1936 opgericht op de Veemarkt in het centrum van Hoorn. Een garagebedrijf voor personen- en vrachtwagens met merken als Chevrolet, Vauxhall, Buick, Oldsmobile en het truckmerk Bedford. In 1968 verhuisde het bedrijf naar de Berkhouterweg 11 in Hoorn waar het bedrijf, in een in november 2018 geheel nieuw jasje, nog steeds gevestigd is. De autodealer bekend van automerk Opel bestond in 2016 dus 80 jaar en is gegroeid met vestigingen LVS Enkhuizen (Dolfijn), LVS Purmerend en vestigingen van LVS Trucks in Zwaag, Beverwijk en Broek op Langedijk waar de merken Volvo en Renault gevoerd worden. Autoschade Dampten (Hoorn) en M.S. de Vries vestigingen in Bitgum en Heereveen maken de lijst van bedrijven compleet.

Criteria jury

Hoe maakte de jury haar keuze bekend? Men let op: “Strategie/ visie; innovatief vermogen van de onderneming; personeelsbeleid; financieel beleid; communicatiebeleid ( marketing en klantrelatie); kwaliteitszorg; milieubeleid; maatschappelijke betrokkenheid; belang van de onderneming in de regio, belang van de onderneming buiten de regio, uitstraling van de ondernemer/ leiding van het bedrijf. Het zwaartepunt bij de beoordeling van de Rabobank West-Friesland Méér prijs ligt op: strategie/visie, kwaliteitszorg, belang van de onderneming buiten regio.”

Dit zijn de genomineerden voor de Westfriesland Meer Prijs
To Top