Westfriesland

Duurzaam Award Medemblik voor Hans Boukens van Interpromo

Foto Alex Gitzels/Westfriesland Media

MEDEMBLIK – Ook dit jaar reikt Gemeente Medemblik de Duurzaam Ondernemer Award uit. Vrijdagavond, op de Dag van de Ondernemer, kwamen ondernemers uit de gemeente Medemblik naar Café Van Rooijen voor een inspirerende avond over duurzaam en koplopers. Dit laatste onderdeel werd vertolkt door voormalige topsporters Rob Harmeling (winnaar Tour de France etappe) en Erben Wennemars (meervoudig wereldkampioen schaatsen).

In 2019 reikt de gemeente Medemblik de Award duurzaam Ondernemern naar de ondernemer die zich onderscheidt in het helpen verduurzamen van bedrijventerreinen. Wethouder Harry Nederpelt reikte de prijs namens de vakjury aan Hans Boukens van Interpromo uit Nibbixwoud. Zonnepanelen, LED-verlichting en het scheiden van afvalstromen; deze milieumaatregelen heeft Hans Boukens, directeur van Interpromo (specialist in bedrijfskleding, promotiemateriaal en drukwerk), al afgevinkt voor zijn eigen bedrijf. Hij bijt zich nu vast in een grotere duurzame uitdaging.

‘Sprong naar de toekomst maken’

Wat doe je om de status van een bedrijventerrein op te poetsen? Je bedenkt een nieuwe naam, zorgt voor een betere ontsluiting en streeft naar een gezamenlijke energieneutrale bedrijfsvoering. “Dat laatste hoort erbij als je met elkaar de sprong naar de toekomst wilt maken”, aldus Boukens. Er zijn ook al aanknopingspunten voor een duurzamere collectieve energiehuishouding. “Een van de bedrijven gebruikt zonnecollectoren, waarvan de restwarmte uitstekend gebruikt kan worden door anderen. Naar dat soort mogelijkheden zijn we aan het kijken. Dat is ook voor mij weer een nieuwe wereld.”

Speech

Voor zijn dankwoord vroeg hij ook de andere genomineerden Henk Vlaming van Vlaming Groep en Marco Sijtsma namens ME-2 Architecten naar voren. Hans benadrukte dat duurzame infinitieven alleen goed kunnen slagen door het samen op te pakken. Daarmee ook de oproep aan de aanwezige ondernemers om gezamenlijk de schouder er onder te zetten en aan de slag te gaan.

Foto’s

 

Vrijdagavond kwamen ondernemers uit de gemeente Medemblik naar Van Rooijen voor een avond vol gemotiveerde duurzaamheid….

Gepostet von Westfriesland in Bedrijf am Samstag, 16. November 2019

 

 

Duurzaam Award Medemblik voor Hans Boukens van InterpromoPopulair deze week

To Top
*/ ?>