Westfriesland

‘Echte chocolade beleving bij Spataro Chocolaterie & Patisserie in Hoorn’

HOORN – Spataro Chocolaterie & Patisserie opent in juni 2019 haar deuren in het centrum van Hoorn. Het bedrijf gaat zich vestigen in een historisch pand uit het jaar 1693. Het pand, met de oudste klokgevel van Hoorn bevindt zich aan de Nieuwstraat 13. Momenteel is Rob Peetoom daar gevestigd, deze gaat verhuizen naar Nieuwstraat 17-19.

“Het pand staat in het – wat ons betreft – mooiste stukje van Hoorn. In de straat zijn een aantal kwalitatief zeer goede zaken gevestigd, dus wij voelen ons daar thuis”, vinden de beide eigenaren, de 24-jarige Menno Spataro en de 28-jarige Gerolt Tonkes. De heren hebben een duidelijke taak verdeling. Menno is patissier en Gerolt heeft een sales achtergrond. “Die combinatie samen maakt het uniek om een bedrijf te beginnen.”

Beatrix en Gouden Gard

Ondanks zijn jeugdige leeftijd heeft Menno al veel ervaring. Zo mocht hij ooit voor prinses Beatrix een taart maken en won hij de gouden gard. “Een prestigieuze prijs. Hij behoort dus tot de top in de wereld van de patisserie”, zegt Gerolt met een kleine glimlach.

Hoe de winkel eruit moet gaan zien is voor de heren al duidelijk. “We gaan voor een unieke beleving. Achterin komt ons atelier met een glazen wand zodat iedereen live mee kan kijken hoe de patissiers aan het werk zijn. We houden van transparantie, van het laten zien hoe onze creaties gemaakt worden. We werken immers alleen met producten van topkwaliteit.”

Kijk, proeven ervaren

“Samen met een team van enthousiaste collega’s willen wij de best mogelijke service bieden om zo de ervaring in onze winkel zo optimaal mogelijk te maken. Iedereen is bij ons van harte welkom. Om te kijken, te proeven & te ervaren. Je eet een beetje met je ogen. Smaken, structuren, kleur, uitstraling… Alles moet bij elkaar passen en in één keer goed samengaan. Pas dan heb je de perfecte match zoals wij die willen.”

Personeel

Voordat de winkel open gaat moet het personeelsbestand nog iets uitgebreid worden. “We zijn nog op zoek naar enthousiaste weekendhulpen! Wij zijn een erkend leerbedrijf en bieden jonge, leergierige studenten van de bakkersopleiding (richting patisserie) de mogelijkheid om bij ons ervaring op te doen.”

Opening

Voor de exacte opening en meer informatie verwijst Menno naar zijn social media accounts. “Daar kunt u op de hoogte blijven van alle nieuwtjes, vorderingen en de openingsdatum.”

‘Echte chocolade beleving bij Spataro Chocolaterie & Patisserie in Hoorn’
To Top