Westfriesland

‘Eind 2019 circa 60 bedrijven gevestigd op Zevenhuis’

Luchtfoto deel van bedrijventerrein Zevenhuis

HOORN – “Het gaat goed met Zevenhuis!” Zo begint wethouder Ben Tap zijn brief aan de gemeenteraad. Het bedrijventerrein in Zwaag naast de N307 kende een moeizame start, maar groeit nu zichtbaar in omvang en het aantal bedrijven dat een kavel hebben gekocht. “De ontwikkeling van het bedrijventerrein verloopt nu in rap tempo.”

De wethouder geeft aan dat het de verwachting is dat er eind 2019 ca. 60 bedrijven op Zevenhuis gevestigd zullen zijn. Volgens hem staat dat gelijk aan honderden directe en indirecte arbeidsplaatsen. Het bedrijventerrein trekt veel nieuwe bedrijven aan, zowel van binnen als buiten de regio.

Bestemmingsplan

Tap informeert de raad ook over mogelijke aanpassingen in het bestemmingsplan, iets wat de afgelopen periode voor veel beroering zorgde, ook bij de buurtgemeenten. “De aanvragen passen tot nu toe in het bestaande bestemmingsplan. Het is daardoor niet meer nodig om het bestemmingsplan op onderdelen te herzien. Mochten er aanvragen zijn die iets afwijken van het bestemmingsplan dan kan de gemeente daar aan meewerken met een korte procedure. Bij aanvragen met grotere afwijkingen van het bestemmingsplan worden de belangen van de omgeving en van de ondernemers afgewogen en moet de gemeenteraad van Hoorn toestemming verlenen”

Met al deze informatie verwacht de Hoornse wethouder dat een aangepast bestemmingsplan voor Zevenhuis hiervoor niet meer noodzakelijk is. “Het college van B en W zal daarom geen voorstel hiervoor aan de gemeenteraad voorleggen.”

‘Eind 2019 circa 60 bedrijven gevestigd op Zevenhuis’
artikel loopt door onder deze advertentie
To Top
*/ ?>