Westfriesland

Hoorn stelt ultimatum aan tandenbleekcentrum in Hoorn

Beeld Google Streetview

HOORN – Gemeente Hoorn heeft de eigenaar van een tandenbleekcentrum aan de Mallogomsteeg 5 gesommeerd om de inrichting weer te gebruiken als havenwinkel. Dit schrijft wethouder Ben Tap in een brief aan de Raad.

De gemeente verhuurd de ruimte  voor €1,- per jaar. In de getekende overeenkomst is volgens de gemeente Hoorn bepaald dat de ruimte uitsluitend mag worden gebruikt als ruimte voor de verkoop van levensmiddelen en watersportartikelen. Het geven van een andere bestemming aan de ruimte is expliciet verboden stelt de wethouder in de brief.

Bestemming

Op 10 mei 2019 heeft de gemeente geconstateerd dat de huurder de verplichtingen uit de overeenkomst niet nakomt. De ruimte is zonder overleg en zonder toestemming ingrijpend verbouwd en op het adres van de ruimte bleek een tandenbleekcentrum gevestigd te zijn.

In een brief op 11 juli 2019 heeft de gemeente erop gewezen dat de werkzaamheden en oneigenlijk gebruik van de ruimte niet zijn toegestaan. Ook zou de gemeente gemeld hebben dat in geen geval toestemming zou worden geven voor gebruik als tandenbleekcentrum. “Dit past niet binnen de overeengekomen bestemming.”

Ultimatum

“Desondanks is de uitvoering van de werkzaamheden voortgezet. De ruimte die gebruikt moet worden als ‘havenwinkel’, is in gebruik als tandenbleekcentrum. De huurder heeft tot 30 augustus gekregen om de situatie herstellen. Mochten de tekortkomingen niet zijn hersteld, dan wordt een juridische procedure gestart”, aldus wethouder Ben tap in zijn brief aan de Raad.

Wij hebben donderdag de eigenaren via e-mail om een reactie gevraagd met een aantal aanvullende vragen. Hier hebben wij tot plaatsing van het artikel, dinsdag 09.00 uur geen reactie op gehad.

Hoorn stelt ultimatum aan tandenbleekcentrum in HoornPopulair deze week

To Top
*/ ?>