Westfriesland

Informatieavond voor oprichting Broodfonds Enkhuizen

ENKHUIZEN – Het Broodfonds is een collectief waarbij zelfstandigen afspreken om elkaar te steunen bij ziekte. Het is een soort sociaal vangnet voor en door ondernemers. De Broodfondsen bestaan nu dertien jaar. Met landelijk al 530 groepen waar meer dan 23.000 ondernemers aan meedoen. Regio Enkhuizen krijgt er een Broodfonds bij, na een speciale informatieavond op 25 september.

Veel ondernemers hebben geen financieel vangnet als zij ziek worden. Als oplossing ontwikkelde een groep ondernemers het Broodfonds. In een Broodfonds kennen en vertrouwen de deelnemers elkaar. Iedereen die meedoet stort maandelijks een bedrag op een eigen rekening, wordt iemand ziek dan ontvangt diegene van iedereen een bedrag om van te leven.

Initiatiefneemster

Onderneemster Astrid Hakkenberg is initiatiefnemer van het nieuwe Broodfonds voor Enkhuizen en omgeving: “De uitgekiende manier waarop de Broodfondsen zijn opgezet laat helder zien dat hoge kosten en kleine lettertjes niet nodig zijn. Het Broodfonds is voor iedereen te begrijpen en het onderling vertrouwen werkt in de praktijk goed. Voor mij als startende ondernemer is dit een uitkomst en ik hoop dat we uit deze informatieavond meteen een nieuw broodfonds kunnen starten”.

Broodfondsen

Het Broodfonds is er voor alle soorten ondernemers, zowel zzp’ers als zelfstandigen met een BV of VOF. De maximaal vijftig deelnemers leggen geld in op individuele rekeningen. Zodra een van hen arbeidsongeschikt raakt, krijgt die van de anderen tijdelijk financiële steun.

Broodfondsen: de stand van zaken per 1 september 2019:
Aantal groepen: 527
In hoeveel plaatsen: 186
Broodfondsen in oprichting: 40
Totaal aantal deelnemers: 23.500
Gemiddeld aantal deelnemers per groep: 45

Informatieavond

De avond is voor mensen die een groep zoeken om bij aan te sluiten of zelf een Broodfonds willen starten. Zij krijgen uitleg en antwoord op vragen. Een kort filmpje met uitleg staat op de site www.broodfonds.nl

tijdstip: woensdag 25 september 2019 (19.00 uur inloop) start 19.30 uur
locatie:  De nieuwe Doelen, Spoorstraat 2, 1601 GG Enkhuizen
entree:  aanmelden vooraf via de website

Informatieavond voor oprichting Broodfonds EnkhuizenPopulair deze week

To Top
*/ ?>