Westfriesland

Jachtwerf Stofberg (Enkhuizen) genomineerd voor OOM-Award

ENKHUIZEN – Jachtwerf Stofberg uit Enkhuizen hoort komende woensdag 5 juni of het de OOM Award Noord-Holland 2019 in de wacht sleept. Dit is een onderscheiding voor het meest actieve (metaal)leerbedrijf in de regio. De tweede Noord-Hollandse genomineerde is ARU machine- en apparatenbouw BV uit Assendelft. De winnaar wordt bekendgemaakt op woensdag .

Bij Jachtwerf Stofberg zit het bouwen en restaureren van schepen letterlijk in de genen. Verre voorvader Cornelis Stofberg richtte de werf op in 1793, anno 2019 zwaaien de broers Pim en ‘Pils’ Stofberg de scepter. Daarmee is Jachtwerf Stofberg de oudste Nederlandse werf die nog steeds in handen van dezelfde familie is.

Toekomst

Dat was nooit gelukt zonder al die kennis van boten over te dragen en te delen, is de stellige overtuiging van mede-eigenaar en praktijkopleider Pim Stofberg. “Ik denk dat mede daarom opleiden echt in het DNA van ons bedrijf zit. Ons vak is nou eenmaal specialistisch en kennisintensief. Die kennis dragen we graag over op nieuwe, jonge vakmensen: zij zijn de toekomst van onze werf. Daar zijn we elke dag mee bezig.”

Roeping

Op dit moment heeft Pim Stofberg twee jonge mbo’ers onder zijn hoede, die het vak onder de knie krijgen in een combinatie van werken en leren. “Voor mij is opleiden een soort roeping. En het is nog leuker als de leerlingen er helemaal voor open staan om te leren, om beter te worden. Dan halen ze het beste uit zichzelf. Daar word ik ook enthousiast van. Daarom hebben we denk ik ook veel leerlingen hier.”

‘Opleiden zit in het DNA van ons bedrijf’

Stimulans

Stofberg is ‘blij verrast’ met de nominatie voor de OOM-Award. “Het is een bevestiging dat we goed bezig zijn. En het is voor ons ook een stimulans om verder te gaan op dit pad en nog meer jonge talenten op te leiden voor ons mooie vak. Die award nemen we dus heel graag in ontvangst, mochten we winnen.”

Vakjury

De nominaties voor de OOM-Award komen mede tot stand op basis van het aantal bijscholingsactiviteiten door de werknemers van het bedrijf, het aantal bbl-leerlingen dat wordt begeleid en het aantal stageplaatsen dat wordt aangeboden. Na de nominatie gaat een vakjury langs bij alle genomineerde bedrijven en komt vervolgens met een eindoordeel, dat wordt bekendgemaakt tijdens de jaarvergadering van de Koninklijke Metaalunie in het betreffende district.

OOM-Award

De OOM-Award is een initiatief van OOM, het scholingsadviesbureau van de sociale partners in de metaalbewerking. Ons gezamenlijke doel is het vakmanschap in de sector naar een hoger plan tillen. Bij OOM zijn een kleine 14.000 bedrijven en circa 145.000 werknemers aangesloten. De bestuurders van OOM zijn afkomstig uit Koninklijke Metaalunie, FNV Metaal, CNV Vakmensen en De Unie. Kijk voor meer informatie op www.oom.nl.

Jachtwerf Stofberg (Enkhuizen) genomineerd voor OOM-AwardPopulair deze week

To Top
*/ ?>