Westfriesland

Kans voor Westfriese bedrijven tijdens VNG congres 2020 in Hoorn

WESTFRIESLAND – Een unieke kans voor de regio Westfriesland. Dat vinden zowel de trotse burgemeesters van de zeven Westfriese gemeenten en de Westfriese Bedrijvengroep; In 2020 wordt het VNG congres namens de zeven Westfriese gemeenten georganiseerd op 9 en 10 juni 2020 in Hoorn bij IJsbaan de Westfries.

Een gesprek met de drie burgemeesters actief in de stuurgroep; Jan Nieuwenbrug (Hoorn), GertJan Nijpels (Opmeer) en Ronald Wortelboer (Stede Broec) en Hans Huibers (WBG) over de ondernemerskansen voor de regio door dit congres.
Ruim 2500 lokale beleidsmakers, waaronder wethouders, burgemeesters, gemeentesecretarissen, raadsleden en griffiers uit het hele land, gaan een bezoek brengen aan Westfriesland. “Het VNG congres is in eerste plaats de algemene ledenvergadering van de VNG, de Vereniging Nederlandse Gemeenten”, legt Wortelboer uit. “Het is een ultieme kans voor ons om de regio te laten zien, maar ook te ontmoeten. We hebben de ondernemers daarom ook nodig om dit tot een succes te laten worden.”

Ondernemers

Er zijn uitgebreide kansen voor ondernemers. Een van de onderdelen van het congres is een middagprogramma met excursies door de gehele regio. Een programma met 50 tot 60 locaties in Westfriesland. Wortelboer: “Daar willen we natuurlijk laten zien wat ondernemend Westfriesland in petto heeft. We laten graag zien hoe innovatief de bedrijven hier zijn.”

Horeca Hoorn

Een deel van het congres zal ook plaats vinden in de Hoornse binnenstad.Een mooie uitdaging volgens Nieuwenburg voor de plaatselijke horeca. “Die willen wij de komende tijd gaan betrekken bij de organisatie. Daar moeten meer dan 2000 mensen worden verwend met alles wat wij hier aan lekkers hebben. Dat wordt nog een hele opgave, dat kunnen wij niet alleen.”

Samenwerking

Hans Huibers vindt dat de lat hoog gelegd moet worden. “Wij gaan er met elkaar voor zorgen dat ze over 5 jaar nog over dit VNG-congres spreken.” Huibers ziet paralellen in de samenwerking tussen de gemeenten en ondernemers in het nieuwe Pact 7.1. “We moeten laten zien dat we niet alleen goed samenwerken, maar dat Westfriesland ook een regio is waar we gewend zijn de handen uit de mouwen te steken. Samen gaat dat lukken!”

Reageren

Nieuwenburg: “Er zijn veel goede ideeën bij bedrijven waar we dankbaar gebruik van maken. Wij vinden dat alle bedrijven van dit congres moeten kunnen profiteren.” Nijpels vult aan: “Alle bezoekers die hier komen willen we laten zien hoe goed wij als regio zijn, en dat zijn wij ook. Een gastvrije regio, niet alleen tijdens het congres, maar ook nu al.”

Bedrijven in Westfriesland die graag willen delen wat voor moois zij doen, kunnen contact opnemen met Matthijs van der Horst (m.vd.horst@hoorn.nl)

Video

Alex Gitzels van Westfrieslandinbedrijf.nl sprak in opdracht van de Westfriese Bedrijvengroep met de drie burgemeesters uit de stuurgroep over de kansen voor de bedrijven in Westfriesland. In de onderstaande video wordt het VNG congres en deze kansen uitgebreid besproken.

Kans voor Westfriese bedrijven tijdens VNG congres 2020 in Hoorn
artikel loopt door onder deze advertentie
To Top
*/ ?>