Westfriesland

KoffievanHoorn ambachtelijke koffiebranderij en -schenkerij ineen

HOORN – Sinds enkele weken kent Hoorn een eigen sfeervolle koffiebranderij en – schenkerij: KoffievanHoorn, gevestigd in het pand Kerkstraat 6, gelegen in hartje centrum tussen Roode Steen en Kerkplein. KoffievanHoorn is opgericht door een drietal vennoten: Léon Zaal, Wouter Kunst en Boyd Stevens, alle drie reeds jaren actief in de wereld van koffie, hetzij als inkoper van duurzaam geproduceerde koffie bij coöperaties wereldwijd, hetzij als barista/meesterbrander.

Na een lange verbouwing zijn sinds een aantal weken de deuren geopend. Op de Kerkstraat kunnen koffieliefhebbers voor een heerlijke kop koffie en/of voor de aankoop van vers en ambachtelijk gebrande koffie. Dit laatste gebeurt in de winkel en is bewust voor iedereen te zien. Binnen is plaats voor ruim 30 zitplaatsen op de begane grond als ook op de entresol.

Koffie variëteiten

De vers en ambachtelijk gebrande koffie variëteiten worden bij toerbeurt bij KoffievanHoorn op de molen gezet en worden in vloeibare vorm aangeboden als espresso, cortado, cappuccino, latte macchiato en flat white en ook als gewone koffie. Tevens vermeldt de menukaart andere dranken voor de niet koffiedrinker, naast diverse soorten gebak en heerlijke taarten. Hiervoor wordt samengewerkt met enkele lokale ondernemers uit Hoorn.

(de tekst gaat door onder de foto)

Zakelijke markt

KoffievanHoorn biedt daarnaast vers en ambachtelijk gebrande koffie aan in diverse variëteiten voor verkoop aan particulieren, horeca en bedrijfsleven. Het assortiment omvat een toegankelijke Bontekoe Blend in verschillende brandprofielen (medium-, espresso- en italian roast), vier ‘single origins’ voor de ware koffieliefhebber en een speciale Peru decaf voor de cafeïne mijdende koffiedrinker.

Fijnproevers

Voor de ‘single origins’ heeft KoffievanHoorn per werelddeel een land uitgekozen met een koffie met een specifiek smaakprofiel: een fruitige Ethiopia Yirgacheffe, een zoete Guatemala SHB ep Santa Rosa, een karaktervolle Cuba Serrano Superior en een krachtige kruidige Sumatra Mandheling Raja Gayo uit Indonesië. De decaf is gedecafeineerd volgens de bijzondere milieu vriendelijke ‘water processing’ methode.

Particulieren kunnen de koffie kopen in de branderij, horeca en bedrijven kunnen informatie inwinnen c.q. bestellingen plaatsen middels het sturen van een email naar info@koffievanhoorn.nl. Binnenkort zal de website on-line zijn en kunnen aankopen tevens via de webshop plaatsvinden.

Interview

Zondag 2 juni sprak onze verslaggever met Boyd Stevens. De zaak was net gesloten, tijd voor een goed gesprek over koffie maken, verkopen en drinken.

KoffievanHoorn ambachtelijke koffiebranderij en -schenkerij ineenPopulair deze week

To Top
*/ ?>