Westfriesland

MVO Proud Partners gegroeid tot 39 bedrijven met aandacht voor maatschappelijk HR beleid

Beeld Guillaume Groen Fotografie

HOORN – Tijdens de MVO Westfriesland Netwerkbijeenkomst op 28 november ontvingen 3 bedrijven een Proud Partner keurmerk. MVO Westfriesland reikte dit keurmerk uit aan MediaMarkt Hoorn, Connection Systems en zorginstelling Wilgaerden. Deze werkgevers bieden mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt weer een kans.

De MVO bijeenkomst was voorafgaand aan de 10e editie van de Westfriese Beursvloer. Er werden meer dan 250 matches gemaakt. Jose Tiessing namens MVO Westfriesland: “We praatten al langere tijd met de Westfriese Beursvloer over een mogelijke samenwerking. En nu kwam het er dan van. Onze netwerken versterken elkaar en we doen bij bedrijven beiden een beroep op hun sociale hart. Hoe mooi is het dan om de handen ineen te slaan?”

Connection Systems

Connection Systems is een internationaal opererende organisatie, gespecialiseerd in het inwinnen, verwerken en rapporteren van gegarandeerd kwalitatieve verkeers- data en beelden. HR Manager Linda Wagemans: “Mijn advies aan alle bedrijven die er over denken om mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt aan te nemen is: Geef deze mensen een kans, je krijgt er zo’n dankbare collega voor terug.”

Wilgaerden

Ouderzorg-organisatie Wilgaerden wil met uitstekende ouderenzorg een belangrijke bijdrage leveren aan het welzijn van ouderen in West-Friesland. Met zorg op maat, uitgaande van de individuele wensen en mogelijkheden van de cliënt én in goede samenwerking met alle betrokken partijen. Cindy Way, teamcoach: “Wij vinden dat iedereen een juiste plek verdient in de maatschappij. Of dat nu voor onze cliënten is, of voor onze medewerkers. Vandaar dat deze samenwerking goed past. Het is een win-win situatie voor alle partijen. Voor ons, als werkgever, voor de cliënt vanwege de extra aandacht en voor de medewerker vanwege zijn opnieuw verworven plek in de maatschappij.”

Mediamarkt

MediaMarkt in Hoorn is een van 49 winkels van deze verkoper van consumentenelektronica. HR-medewerker Lisette Hoks: “Wij bieden de ruwe diamant de kans om zich verder te ontwikkelen en zijn of haar rugzak te vullen met kennis en ervaring.”

MVO Westfriesland

Steeds meer bedrijven voelen zich maatschappelijk betrokken. MVO Westfriesland heeft al 39 keurmerkschilden uit kunnen reiken aan nieuwe Proud Partners. Proud Partners zijn bedrijven die óf 5% aan mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt in dienst hebben óf 5% aan diensten en leveringen afnemen van personeel uit deze doelgroep. Ondernemers ervaren dat MVO Westfriesland Proud Partnerschap bijdraagt aan de eigen ondernemersdoelstellingen op het gebied van maatschappelijk verantwoord ondernemen.

MVO Westfriesland is een initiatief van het Werkgeversservicepunt NHN en heeft als doel werkzoekenden met een afstand tot de arbeidsmarkt aan werk te helpen. Dat gebeurt door werkgevers uit de regio bewust te maken van hun maatschappelijke verantwoordelijkheid en ze te verbinden met deze werkzoekenden. Meer informatie over MVO Westfriesland is te vinden op www.mvowestfriesland.nl.

MVO Proud Partners gegroeid tot 39 bedrijven met aandacht voor maatschappelijk HR beleidPopulair deze week

To Top
*/ ?>