Westfriesland

Nieuw: De Baai; Moderner, luxer en meer durf- en watersport

HOORN – “Ik wilde al heel lang iets anders erbij dan het werken in de industrie wat ik nu doe.” Met dit als motivatie stapt Erwin Drieman in De Baai, de nieuwe naam van Volt aan de Schelphoek 5 in Hoorn.

Samen met zijn nichtje Wanda Singerling als bedrijfsleider en chef kok Jeffrey Plat wil hij daar de horeca en ook het durfsportcentrum in Hoorn nieuw elan in brengen. “We hebben het interieur wat ‘geuplift’. Alles wat moderner en luxer qua zitjes en tafels maar ook qua keuken.” De Baai gaat zich richten op de midden twintigers, dertigers en veertigers. “En voor de kinderen hebben wij genoeg zwemvesten hangen,” vult Drieman aan.

Jeffrey (l) en Wanda (r) in de keuken.

Durfsport

De ligging aan het water wil de ondernemer ook beter gaan benutten. “We willen nog meer als wat Volt deed de focus leggen op de durfsport. We hebben ook ideeën om een surf- en zeilschool te openen.” Dit laatste wil Drieman zelf gaan exploiteren. En ja de contacten met de Olympisch winnaar windsurfen zijn al gelegd. “Stephan van den Berg gaat ons ondersteunen met de surfschool.”

Naast de school wil hij ook in de verhuur actief zijn. “Wij denken aan de verhuur van sups, kano’s etc. In Hoorn is er eigenlijk nog heel weinig hiervan,” zegt de ondernemer toch met een lichte verbazing in zijn stem.

Duurzaam

Het duurzame karakter wat Volt had blijft. “Wij zijn nog steeds duurzaam en draaien geheel zelfvoorzienend. Volgens mij zijn wij ook nog steeds ambassadeur van Puur Hoorn.”

Open(ing)

Zaterdag 6 april is de feestelijke opening. “Vanaf 14.00 uur tot 20.00 uur is iedereen welkom om de vernieuwde locatie te bekijken. We hebben voor iedereen bij binnenkomst een heerlijke glas bubbels met de gehele middag lekker hapjes.” Om de opening en de focus op durfsport kracht bij te zetten zal er een kite demonstratie plaatsvinden. “Maar alleen als de wind ui de goede richting komt.”

“Alle vergunning zijn binnen en afgelopen weekend is er al proefgedraaid, dus we zijn er klaar voor.” Naast de school en de verhuur staat op het wensenlijstje ook nog een verbeterde parkeergelegenheid. “Het parkeren met nat weer kan nog wel eens moeilijk zijn.” Waar ook nog een keuze over gemaakt moet worden, is de grote Spiderman op het dak van het pand. “Een eerste koper heeft zich al gemeld. Misschien blijft hij, geen idee. ”

De openingstijden zijn van 11.00 tot 23.00 uur. Behalve in april dan zijn zij maandag en dinsdag gesloten. De Baai is bereikbaar via de Schelpenhoek 5 in Hoorn.

Nieuw: De Baai; Moderner, luxer en meer durf- en watersport
artikel loopt door onder deze advertentie
To Top
*/ ?>