Westfriesland

Nominatie Duurzaam Ondernemer 2019: Hans Boukens van Interpromo

MEDEMBLIK – Ook dit jaar reikt Gemeente Medemblik de Duurzaam Ondernemer Award uit. In 2019 gaat de prijs naar de ondernemer die zich onderscheidt in het helpen verduurzamen van bedrijventerreinen. In de aanloop naar de uitverkiezing op 15 november stellen we de drie genomineerden voor. Deze keer Hans Boukens van Interpromo uit Nibbixwoud.

Zonnepanelen, LED-verlichting en het scheiden van afvalstromen; deze milieumaatregelen heeft Hans Boukens, directeur van Interpromo (specialist in bedrijfskleding, promotiemateriaal en drukwerk), al afgevinkt voor zijn eigen bedrijf. Hij bijt zich nu vast in een grotere duurzame uitdaging.

‘Sprong naar de toekomst maken’

Wat doe je om de status van een bedrijventerrein op te poetsen? Je bedenkt een nieuwe naam, zorgt voor een betere ontsluiting en streeft naar een gezamenlijke energieneutrale bedrijfsvoering. “Dat laatste hoort erbij als je met elkaar de sprong naar de toekomst wilt maken”, aldus Boukens.

Nieuw: Bedrijvenpark A7 West

Hij zit het precies in dit proces. Interpromo is gevestigd op Overspoor/Westerspoor, ‘het enige industrieterrein pal aan de A7’. “Uit dat gegeven willen we meer voordeel halen. Onder meer met een nieuwe naam – Bedrijvenpark A7 West – en een aansluiting op de A7”, vertelt Boukens, kersvers voorzitter van Bedrijvengroep Wognum-Nibbixwoud (BWN).

Er zijn ook al aanknopingspunten voor een duurzamere collectieve energiehuishouding. “Een van de bedrijven gebruikt zonnecollectoren, waarvan de restwarmte uitstekend gebruikt kan worden door anderen. Naar dat soort mogelijkheden zijn we aan het kijken. Dat is ook voor mij weer een nieuwe wereld.”

Nominatie Duurzaam Ondernemer 2019: Hans Boukens van InterpromoPopulair deze week

To Top
*/ ?>