Westfriesland

Plan voor Torenven in Schagen; Van school naar 21 appartementen

SCHAGEN – De voormalige openbare basisschool in Warmenhuizen, de Torenven, staat sinds 2014 leeg. Er zit anti-kraak in, dat voorkomt vandalisme. De gemeente heeft nu een concreet plan voor de locatie. Dat heeft alles te maken met een groep inwoners van Warmenhuizen, die graag zelf een woning regelt via het proces van collectief particulier opdrachtgeverschap (CPO).

Burgemeester en wethouders van gemeente Schagen willen hiertoe een overeenkomst sluiten met de coöperatie. Het gaat om de ondertekening van een anterieure overeenkomst met de coöperatie. Dat is het contract voor herontwikkeling van gebouw Torenven en verkoop hiervan naar de coöperatie, voor het realiseren van 21 appartementen. Die ondertekening zelf is gepland op 8 januari 2020, in de Torenven zelf.

Bestemmingswijziging

Uiteraard moet voor echte uitvoering van de plannen nog een bestemmingswijziging en vergunningen volgen voor het voormalige schoolterrein. En daarbij hoort inspraak voor alle inwoners en betrokkenen. Tijdens de bijeenkomst op 18 december hoort het gemeentebestuur en met name wethouder Jelle Beemsterboer graag wat de omwonenden van het plan vinden.

Bijeenkomst

Woensdag 18 december om 20.00 uur begint in restaurant De Ooyevaar een informatie en bespreekavond met omwonenden. De Coöperatie Torenven geeft informatie over hun plannen. De coöperatie wil het schoolgebouw aanpassen naar 21 appartementen.

 
Populair deze week

To Top
*/ ?>